Jak żyć dłużej i czuć się lepiej
Dwukrotny laureat Nagrody Nobla zdradza sekret długowieczności
Linus Pauling to naukowiec, chemik, fizyk, krystalograf, ojciec biologii molekularnej i badacz medyczny. Przez kilka dekad pracował nad wpływem witamin na ludzki organizm. Pomimo choroby nowotworowej, dożył ponad dziewięćdziesięciu lat, do końca swoich dni pozostając w wyśmienitej formie fizycznej i psychicznej.
W tym bestsellerze New York Timesa zdradza:
jak dzięki suplementacji wieść długie i zdrowe życie,
jak dawkować
witaminy,
zasady medycyny ortomolekularnej,
dwanaście zasad diety szczęśliwych i zdrowych ludzi,
metody wspomagania układu immunologicznego i narządów zmysłów,
sposoby na
przeziębienie, grypę i inne infekcje,
które witaminy wspomagają
gojenie się ran i przywracają właściwą aktywność mięśniom,
sekrety dbania o serce i układ krążenia,
skuteczne terapie antynowotworowe,
które suplementy wspomagają mózg i opóźniają proces starzenia się,
sposoby na wyeliminowanie alergii,
artretyzmu i
reumatyzmu.
Twoja recepta na zdrowie bez skutków ubocznych.
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-8168-166-7
- ISBN druku: 978-83-8272-554-4
- Liczba stron: 366
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Wstęp do wydania Oregon State University Press autorstwa Melindy Gormley
Wstęp
I Dieta
1 Dobre odżywianie dla dobrego życia
2 Dieta dla lepszego zdrowia
3 Stary i nowy sposób odżywiania
4 Białka, tłuszcze, węglowodany i woda
5 Pokarm jako źródło ciepła i energii
6 Dwa problemy żywieniaII Nowy sposób odżywiania
7 Jak odkryto witaminy
8 Witaminy i ewolucja
9 Witaminy w ciele
10 Indywidualność biochemiczna
III Medycyna ortomolekularna
11 Definicja medycyny ortomolekularnej
12 Układ immunologiczny
13 Przeziębienie
14 Grypa i inne choroby infekcyjne15. Rany i ich gojenie
16 Aktywność mięśniowa
17 Serce
18 Choroby układu krążenia
19 Rak
20 Mózg
21 Alergie
22 Artretyzm i reumatyzm
23 Oko, ucho i usta
24 Starzenie się: umiar i opóźnianieIV Witaminy i leki
25 Zorganizowana medycyna i witaminy
26 Porównanie witamin i leków
27 Niska toksyczność witamin
28 Skutki uboczne witaminV Jak żyć dłużej i czuć się lepiej
29 Szczęśliwe życie i lepszy świat
Bibliografia
Posłowie