Zupy 150 przepisów - Outlet
W polskiej tradycji kulinarnej zupa ma swoje stałe miejsce. Ożywione kontakty z innymi krajami sprawiły, że przez wieki jej skład znacznie się ubogacał. W XVII wieku Polacy znali ponad dwieście przepisów na te pyszne dania. Zupy mogą być przede wszystkim wspaniałym źródłem składników mineralnych i witamin, których dostarczają produkty wykorzystywane do ich przyrządzania. Te najczęściej używane to warzywa, owoce, mięsa i kości - źródła niezbędnych składników odżywczych. Prezentowana książka to kompendium wiedzy o zupach - rodzaje, sposoby przygotowywania, doprawiania, a także podawania. Zebrane 150 przepisów urozmaici obiad każdego dnia.
-
Redakcja:
Katarzyna Rojek
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788362976157
-
EAN:
9788362976157
-
Liczba stron:
145
-
Wymiary:
17.0x24.5cm
-
Waga:
0.63kg