Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
MENU

100 potraw z jaj. Przepisy naszych babć(eBook)

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
  • Wydanie: 2017

  • Autor: Pani Elżbieta

  • Wydawca: Psychoskok

  • Formaty:
    Mobi
    PDF
    Epub
    (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

3,99
Cena zawiera podatek VAT.
Dodaj do schowka
Wysyłka: online

100 potraw z jaj. Przepisy naszych babć

Jaja są nie tylko jednym z najpożywniejszych i najzdrowszych artykułów spożywczych — są również jednym najbardziej niezbędnym, najbardziej rozpowszechnionych. Najłatwiejsze do przyrządzenia, są jednocześnie podstawowym materiałem kuchni wymyślnej i wykwintnej. Jaja są codziennym pożywieniem kilkumiesięcznego dziecka i zgrzybiałego starca. Zjada je codziennie rano i wieczorem pracownica igły, sklepowa i biuralistka, śpiesząca do pracy, gotując je, lub smażąc naprędce na primusie, lub spirytusówce, jak również i smakosz, spożywający je w postaci wykwintnych „omelettes soufflées z truflami i szparagami” w eleganckiej restauracji. W tej książce znajdziesz takie przepisy jak: Jaja na miękko Jaja po wiedeńsku Jaja w koszulkach Jaja na twardo Jaja poszetowe Jajecznica Jajecznica na maśle Jajecznica ze słoniną Jajecznica z mlekiem Jajecznica niemiecka (Eierkuchen) Jajecznica francuska (Aux fines herbes) Jajecznica z szynką Jajecznica z parmezanem Jajecznica z grzybami Jajecznica z kiełbasą Jajecznica ze śledziem Jajecznica francuska, (po Strasbursku) Jajecznica ze szparagami Jajecznica z grzaneczkami Jajecznica z pomidorami Jaja sadzone Jaja sadzone na maśle Jaja na śmietanie Jaja na śmietanie Jaja w sosie pomidorowym Jaja na buljonie Jaja na grzankach Jaja na szynce, lub słoninie Jaja na pomidorach Jaja z grzybkami, lub pieczarkami Jaja w muszelkach Jaja w muszelkach z móżdżkami Jaja w muszelkach z wermiszelem Jaja w muszelkach z szynką Jaja z cebulą w muszelkach Jaja w muszelkach z serem Jaja na grzankach z sardelami Jaja na grzankach z pomidorami Jaja na grzankach z pasztetem Jaja na grzankach z cynaderkami Jaja na grzankach z cynaderkami Kotlety z jaj Timbalki z jaj z szynką Timbalki z grzybkami Timbalki ze świeżemi grzybami Timbalki z rakami Timbalki ze smardzami Jajo na twardo z sosem pomidorowym Jaja z makaronem i chrzanem Jaja z sosem sardelowym Jaja nadziewane Jaja nadziewane rakami i ryżem Jaja nadziewane sardelami Jaja nadziewane mięsem Jaja nadziewane rybą Jaja nadziewane grzybami Jaja poszetowe w sosie szczawiowym Jaja poszetowe smażone Jaja po rosyjsku (Draczena) Sznycle z jaj Sznycle z jaj z mięsem, lub rybą Ogólne uwagi o robieniu omletów Omlet zwykły Omlet francuski (Omelette soufflée) Omlet litewski Omlet z cynaderkami Omlet z szynką Omlet „aux fines herbes“ Omlet z grzybami Omlet ze szparagami Omlet z kalafiorami Omlet z pasztetem Omlet po włosku Omlet z rakami Omlet z parówkami Omlet z mięsem Omlet ze szpinakiem Jaja z beszamelem Jaja „a la Trippe“ Jaja „Bordelaise“ Jaja po bretońsku Jaja zapiekane po włosku Jaja zapiekane w pomidorach Tartletki z jaj z szynką Tartletki z jaj z pasztetem Tartletki z jaj z rybą Jaja zapiekane z rakami Jaja do przekąski Jaja w sosie majonezowym Jaja w sosie chrzanowym Jaja w sosie sardelowym Jaja nadziewane sardynkami Jaja nadziewane sardelami Jaja w galarecie do ostrych sosów Jaja w galarecie z ozorem Jaja w galarecie z pasztetem Jaja w galarecie jarskiej Jaja nadziewane jarzynami Sałatka z jaj z kartoflami Sałatka wiosenna z jaj

  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
    Minimalne wymagania sprzętowe:
    procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    Pamięć operacyjna: 512MB
    Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
    Minimalne wymagania oprogramowania:
    System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
    Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
    Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Inni Klienci oglądali również

10,00 zł

Święta i boska liturgia błogosławionego ojca naszego Germana, biskupa Paryskiego

Termin „ryt gallikański”, „liturgia gallikańska” oznacza obrzędy liturgii zachodniej, która była sprawowana na terenie Galii aż do IX wieku. Ryt ten zanikł po reformie Karola Wielkiego (ok. 742-814). Niektórzy bada...
64,00 zł

Zmierzch przemocy. Lepsza strona naszej natury

Czy żyjemy dzisiaj w najbardziej pokojowej epoce w historii ludzkości? Nieustanny zalew informacji o wojnie, przestępczości i terroryzmie sprawia, że świat wydaje się coraz bardziej krwawy. Autor bestsellerów psychologicznych Steven Pinker pokaz...
2,00 zł

Dramat i doświadczenie - 10 Tekst dramatyczny jako reprezentacja doświadczenia zbiorowego na przykładzie "Naszej klasy. Historii w XIV lekcjach" Tadeusza Słobodzianka

Książka Dramat i doświadczenie to publikacja nawiązująca do rozważań, podejmowanych w nurcie poetyki doświadczenia, z intencją włączenia w ten obszar badawczy refleksji o dramacie i teatrze. Stanowi ona pokłosie konferencji o tym samym tytule, zorganiz...
34,80 zł

Niewyjaśnione spiski naszych czasów. Tom 2

Są dwa rodzaje historii: jedna znana, powszechnie dostępna, i druga – utajniona i ukryta. Jej zwolennicy wierzą, że istnieją konspiracje stawiające sobie za cel zatajenie prawdy. To wyznawcy teorii spiskowych. JONATHAN VANKIN i JOHN WHALEN są nag...
34,90 zł

Najlepsze lata naszego życia. Wydanie krytyczne

Opowiadania zgromadzone w niniejszym tomie powstały w latach 1951–?1956. Należą więc do juweniliów Marka Hłaski. Na ich podstawie wytyczyć można drogę, jaką przebył początkujący pisarz: od zafascynowanego socrealizmem szofera po prowokując...
55,35 zł

Uczeń z SPE - Przepisy oświatowe

Opis: Obowiązki dyrektora Warunki pracy Zatrudnienie specjalistów Upowszechnienie I przepływ informacji Struktura przekazu informacji w szkole Tworzenie zespołów, praca zespołowa, dostosowanie metod, form I wymagań Kalendarz działań w zak...

Jak w praktyce stosować nowe przepisy prawa pracy obowiązujące w 2018 r.

Publikacja przedstawia opis najważniejszych zmian jakie wejdą w życie w zakresie prawa pracy i ubezpieczeń społecznych w 2018 r. Można się z niej dowiedzieć jak przygotować się do tych zmian, co powinni zrobić pracodawcy, i o czym muszą pamiętać w 2018...
39,90 zł

Gdyby nasze ciało potrafiło mówić. Podręcznik użytkownika

Dlaczego drapanie się jest takie przyjemne? Ile trzeba spać? Czemu seks u ludzi wygląda, jak wygląda? I dlaczego nie istnieje viagra dla kobiet? Czy obcisłe spodnie mogą zabić? Czy można sobie zrobić dołeczki w policzkach? Czy naprawdę można umrzeć od ...

Ceny transferowe - zmiana w przepisach

Od 3 października 2017 obowiązują nowe regulacje dotyczące cen transferowych. Zawierają one wytyczne co do zawartości danych objętych dokumentacją podatkową. Sprawdź szczegóły w e- booku.

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!