222 łatwe przepisy kuchni włoskiej - Outlet
Academii Barilla powstała w 2004 roku, a jej misją jest podkreślanie roli kuchni włoskiej i ochrona regionalnego dziedzictwa gastronomicznego poprzez walkę z imitatorstwem i podróbkami oryginalnych produktów. Akademia wspiera też najlepsze tradycje włoskich restauratorów poprzez inwestycje i organizację imprez tematycznych. To miejsce, gdzie wybitni zawodowi kucharze mogą się podzielić swoimi wyjątkowymi umiejętnościami. Academia Barilla prowadzi kursy dla entuzjastów kuchni, ma też w ofercie szkolenia dla osób z branży kulinarnej; propaguje najwyższą jakość, będącą wynikiem wieloletniego doświadczenia.
Autentyczna kuchnia włoska jest silnie osadzona w tradycji, ale wielka rozmaitość wykorzystywanych w niej składników otwiera przed każdym kucharzem ogromne pole dla nowych kombinacji i dostarcza wielu nieznanych wrażeń.
Kochamy kuchnię włoską - przede wszystkim za różnorodność świeżych, nieprzetworzonych produktów i składników, z których powstają smaczne proste dania.
Oto wybór łatwych dań, które może przygotować każdy, przepisów rodem z babcinej włoskiej kuchni, dzięki którym w mgnieniu oka przywołasz tradycyjne smaki Italii: spaghetti alla carbonara, lasagne alla napoletana, risotto alla milanese, peperoni ripieni alla siciliana, cantucci, pizza, focaccia.
Zapraszamy do odkrywania nieskończonych możliwości, jakie daje kuchnia włoska.
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki »
-
Kuchnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788377581346
-
EAN:
9788377581346
-
Liczba stron:
520
-
Wymiary:
22.0x22.0cm
-
Waga:
1.64kg
-
Tytuł oryginalny:
222 Easy Recipes of Italian Cuisine