Art: Explained
Nearly 70 renowned New England writers gather round the table to talk food and how it sustains us—mind, body, and soul
A collection of essays by top literary talents and food writers, Breaking Bread celebrates local foods, family, and community, while exploring how what’s on our plates engages with what’s off: grief, pleasure, love, ethics, race, and class.
Here, you’ll find Lily King on chocolate chip cookies, Richard Russo on beans, Jennifer Finney Boylan on homemade pizza, Susan Minot on the non-food food of her youth, and Richard Ford on why food doesn’t much interest him. Nancy Harmon Jenkins talks scallops, and Sandy Oliver the pleasures of being a locavore. Other essays address a beloved childhood food from Iran, the horror of starving in a prison camp, the urge to bake pot brownies for an ill friend, and the pleasure of buying a prized chocolate egg for a child.
Profits from this collection will benefit Blue Angel, a nonprofit combating food insecurity by delivering healthy food from local farmers to those in need.
Susie Hodge
Susie Hodge – absolwentka wydziału historii sztuki na University of London, historyk, członek Fellows of the Royal Society of Arts, autorka, artystka, wykładowczyni. W swoim dorobku ma ponad 70 książek zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Popularyzuje sztukę również przez liczne artykuły i materiały tworzone na zamówienie galerii i muzeów, poświęcone m.in. historii sztuki i designowi.
Prowadzi warsztaty oraz seminaria poświęcone sztuce. Jej książki poświęcone sztuce dwukrotnie zajmowały miejsce nr 1 w rankingu „The Independent's”, w kategorii Art Book of the Year.