Badanie towarów spożywczych
Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.
Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:
-
-mięso, podroby i przetwory,
-
-drób, jaja i przetwory,
-
-tłuszcze roślinne i zwierzęce
-
-warzywa i owoce czy
-
-przetwory zbożowe.
Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.
Patroni medialni:

Proces badania żywności jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w produkcji artykułów spożywczych. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy żywności są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów spożywczych w pełni bezpiecznych i nie zagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. Wykonywanie wszechstronnych badań artykułów spożywczych pozwala na zapewnienie odpowiedniej jakości i trwałości wyrobów.Przedstawiona do recenzji praca stanowi pewnego rodzaju przewodnik po ujętych normami metodach badania wybranych towarów spożywczych.
hab. inż. Marka Ryczek oraz dr inż. Sławomir Klatka,
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Badanie towarów spożywczych - 74-75.pdf(pdf)
150 KB
Badanie towarów spożywczych - 233-234.pdf(pdf)
147 KB
Badanie towarów spożywczych - 29-30.pdf(pdf)
151 KB
Badanie towarów spożywczych - 75-77.pdf(pdf)
164 KB
Przeczytaj fragment
Badanie towarów spożywczych - 74-75.pdf(pdf)
150 KB
Badanie towarów spożywczych - 233-234.pdf(pdf)
147 KB
Badanie towarów spożywczych - 29-30.pdf(pdf)
151 KB
Badanie towarów spożywczych - 75-77.pdf(pdf)
164 KB
Zobacz więcej
Zobacz mniej