Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
MENU

Badanie towarów spożywczych(Miękka)

4.70  [ 3 oceny ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Cena detaliczna: 74,00 zł
57,72
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 16,28 zł
Stan magazynowy: Duża ilość
Zarezerwuj i odbierz w księgarni stacjonarnej PWN
Dodaj do schowka
Wysyłka: 24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.

Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika. 
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek,
z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
- Od 300 zł dostawa GRATIS!
- Dla zamówień o wartości powyżej 500 zł wyłącznie płatność elektroniczna.


Płatność elektroniczna
do 199,99 zł
od 200 zł do 299,99 zł
- ORLEN Paczka
8,99 zł
6,99 zł
- Odbiór w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch
8,99 zł
6,99 zł
- Kurier pocztowy
10,99 zł
8,99 zł
- InPost Paczkomaty 24/7
10,99 zł
8,99 zł
- Kurier
12,99 zł
10,99 zł

Płatność za pobraniem
do 199,99 zł
od 200 zł do 299,99 zł
- Odbiór w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch
11,99 zł
9,99 zł
- Kurier pocztowy
13,99 zł
11,99 zł
- Kurier
15,99 zł
13,99 zł

Biznes PWN »


Badanie towarów spożywczych

Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.

Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:

  • -mięso, podroby i przetwory,
  • -drób, jaja i przetwory,
  • -tłuszcze roślinne i zwierzęce
  • -warzywa i owoce czy
  • -przetwory zbożowe.

Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.


Patroni medialni:

Proces badania żywności jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w produkcji artykułów spożywczych. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy żywności są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów spożywczych w pełni bezpiecznych i nie zagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. Wykonywanie wszechstronnych badań artykułów spożywczych pozwala na zapewnienie odpowiedniej jakości i trwałości wyrobów.Przedstawiona do recenzji praca stanowi pewnego rodzaju przewodnik po ujętych normami metodach badania wybranych towarów spożywczych.
hab. inż. Marka Ryczek oraz dr inż. Sławomir Klatka, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa do 3 dni robocze
    • InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier - dostawa do 2 dni roboczych
    • Poczta Polska (kurier pocztowy oraz odbiór osobisty w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch) - dostawa do 2 dni roboczych
    • ORLEN Paczka - dostawa do 2 dni roboczych
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR
Badanie towarów spożywczych - 74-75.pdf(pdf)
150 KB
Badanie towarów spożywczych - 75-77.pdf(pdf)
164 KB
Badanie towarów spożywczych - 233-234.pdf(pdf)
147 KB
Badanie towarów spożywczych - 29-30.pdf(pdf)
151 KB

Ewa Kubińska-Jabcoń

adiunkt w Katedrze Badań Operacyjnych na Wydziale Zarządzania Akademii Górniczo- Hutniczej w Krakowie

Prowadzi zajęcia z przedmiotów technicznych i zarządzania produkcją, wykłada m.in. Materiałoznawstwo, Towaroznawstwo. Zainteresowania naukowe skupiają się na analizie ryzyka w różnych gałęziach gospodarki. Jest autorką około 64 artykułów oraz dwóch książek.

Wiktor Kubiński

Profesor Akademii Górniczo Hutniczej w Krakowie, Wydział Zarządzania.

Studia magisterskie ukończył na Wydziale Metalurgicznym AGH w Krakowie w 1973 roku. Przez 1,5 roku pracował w Hucie Ferrum w Katowicach a od października 1974 roku do chwili obecnej pracuje na AGH w Krakowie - obecnie na stanowisku profesora, gdzie uzyskał doktorat i habilitację.

Od 12 lat wykłada materiałoznawstwo.

Jest autorem ponad 180 artykułów naukowych oraz następujących skryptów i książek:
1. Kubiński W.: Praktyka technologiczna. Materiały pomocnicze dla studentów specjalności przeróbka plastyczna metali. Skrypt AGH nr 1224. Kraków 1991.
2. Kubiński W., Pacyna J.: Podstawowe wiadomości z walcownictwa i obróbki cieplnej prętów stalowych. Tech-Progres Kraków 1999.
3. Kubiński W.: Wprowadzenie do techniki. Rola i miejsce techniki w gospodarce oraz życiu społecznym. Uczelniane Wydawnictwa Naukowo–Dydaktyczne AGH. Kraków 2006
4. Kubiński W.: Inżynieria i technologie produkcji. Uczelniane Wydawnictwa Naukowo –Dydaktyczne AGH. Kraków 2008
5. Kubiński W.: Materiałoznawstwo. Tom 1. Podstawowe materiały stosowane w technice. Uczelniane Wydawnictwa Naukowo –Dydaktyczne AGH. Kraków 2010.
6. Kubiński W.: Materiałoznawstwo. Tom 2. Materiały do określonych zastosowań w różnych dziedzinach techniki. Wydawnictwa AGH. Kraków 2011.
7. Kubiński W., Niekurzak M., Kubińska-Jabcoń E. Podstawowe badania paliw, smarów, powłok lakierowych i klejów. Wydawnictwa AGH. Kraków 2015.

Mariusz Niekurzak

adiunkt w Katedrze Badań Operacyjnych na Wydziale Zarządzania Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie

 

Prowadzi zajęcia z przedmiotów technicznych dotyczących szeroko rozumianej nauki o materiałach i towarach dla różnych zastosowań. Jest współautorem 2 książek z zakresu wiedzy o towarach przemysłowych i ponad 40 artykułów naukowych i rozdziałów w książkach z obszaru nauk technicznych i ekonomicznych.

Przeczytaj fragment

NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR
Badanie towarów spożywczych - 74-75.pdf(pdf)
150 KB
Badanie towarów spożywczych - 75-77.pdf(pdf)
164 KB
Badanie towarów spożywczych - 233-234.pdf(pdf)
147 KB
Badanie towarów spożywczych - 29-30.pdf(pdf)
151 KB

Metody badań jakościowych Tom 2

Zbiór metodologicznych tekstów to przełomowy manifest nowej drogi metodologii badań jakościowych - badań zaangażowanych społecznie, walczących z dyskryminacją i nierównością, eksperymentujących z nowymi formami, takimi jak performans czy autoetnogra...

Jakościowe metody badań marketingowych

Badania jakościowe, chociaż od lat pełnią ważną rolę w podejmowaniu decyzji marketingowych, prowadzone i wykorzystywane są dosyć intuicyjnie. Autorka przekonuje, że w świetle dokonań współczesnej psychologii należy zrewidować tradycyjne spojrzenie n...

Badania nad naturą i przyczynami bogactwa narodów Tom 2

Wznowienie polskiego tłumaczenia BOGACTWA NARODÓW, największego dzieła Adama Smitha (1723-1790), twórcy myśli liberalnej i jednego z największych przedstawicieli ekonomii klasycznej, jest odpowiedzią na liczne prośby naszych Czytelnik&oac...

Metody ilościowe w badaniach marketingowych

W gospodarce rynkowej wraz z rozwojem przedsiębiorczości rośnie znaczenie działań, które służą lepszemu rozpoznaniu otoczenia, a co za tym idzie pozwalają zmniejszyć ryzyko przy podejmowaniu decyzji.Wiedza na temat badań marketingowych płynie...
79,00 zł

Metody badania emocji i motywacji

W ostatnich latach mamy do czynienia z pojawieniem się wielu nowych teoretycznych oraz empirycznych badań nad emocjami i motywacją ludzką. Proponowana pozycja prezentuje i opisuje wybrane sposoby badania różnych komponentów emocji oraz za...

Metodologia badań nad turystyką

Głównym celem pracy jest próba określenia podstaw metodologicznych badań nad turystyką, ze szczególnym uwzględnieniem ich aspektów ontologicznych oraz epistemologicznych. Wydaje się bowiem, że szczególnie w zakresie t...

Badanie fizykalne w pielęgniarstwie

Ocena stanu pacjenta na podstawie wyników badania podmiotowego i przedmiotowego to podstawowe kwalifikacje absolwenta kierunku pielęgniarstwo, a jednocześnie pierwszy i kluczowy etap procesu opieki. W każdym rozdziale publikacji uwzględniono...

Turystyka w badaniach ekonomicznych

Praca jest przeglądem zainteresowań badawczych i zrealizowanych badań dotyczących szerszego spektrum ekonomicznych problemów turystyki. Nie ma charakteru monograficznego. Jest przeznaczona dla czytelnika, który zna podstawy ekonomiki turystyki i prz...

Metodologia badań społecznych

Wznowienie klasycznej pracy omawiającej całościowo problemy metodologii badań społecznych. Stanowi podsumowanie wieloletnich badań i przemyśleń jednego z największych polskich specjalistów w tej dziedzinie, którego dorobek naukowy inspiruje kolejne ...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!