Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
MENU

Badanie towarów spożywczych(Miękka)

4.50  [ 2 oceny ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Cena detaliczna: 59,00 zł
48,38
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 10,62 zł
Stan magazynowy: Duża ilość
Zarezerwuj i odbierz w księgarni stacjonarnej PWN
Dodaj do schowka
Wysyłka: 24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.

Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika. 
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek,
z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Od 250 zł paczki dostarczamy GRATIS!
Zamówienia z minimum jedną książką Wydawnictwa Naukowego PWN, PZWL lub WNT wysyłamy taniej.

Płatność elektroniczna (PayU, Masterpass)
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty
7,75 zł
6,75 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie
7,75 zł
6,75 zł
Kurier pocztowy
11,75 zł
10,75 zł
Paczkomaty InPost
11,75 zł
10,75 zł
Kurier
12,75 zł
11,75 zł

Płatność za pobraniem - wyłączona do odwołania
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
Poczta Polska - odbiór w punkcie
10,75 zł
9,75 zł
Kurier pocztowy
14,75 zł
13,75 zł
Kurier
15,75 zł
14,75 zł

Badanie towarów spożywczych

Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.

Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:

  • -mięso, podroby i przetwory,
  • -drób, jaja i przetwory,
  • -tłuszcze roślinne i zwierzęce
  • -warzywa i owoce czy
  • -przetwory zbożowe.

Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.


Patroni medialni:

Proces badania żywności jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w produkcji artykułów spożywczych. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy żywności są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów spożywczych w pełni bezpiecznych i nie zagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. Wykonywanie wszechstronnych badań artykułów spożywczych pozwala na zapewnienie odpowiedniej jakości i trwałości wyrobów.Przedstawiona do recenzji praca stanowi pewnego rodzaju przewodnik po ujętych normami metodach badania wybranych towarów spożywczych.
hab. inż. Marka Ryczek oraz dr inż. Sławomir Klatka, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR
Badanie towarów spożywczych - 75-77.pdf(pdf)
164 KB
Badanie towarów spożywczych - 233-234.pdf(pdf)
147 KB
Badanie towarów spożywczych - 74-75.pdf(pdf)
150 KB
Badanie towarów spożywczych - 29-30.pdf(pdf)
151 KB

Ewa Kubińska-Jabcoń

adiunkt w Katedrze Badań Operacyjnych na Wydziale Zarządzania Akademii Górniczo- Hutniczej w Krakowie

Prowadzi zajęcia z przedmiotów technicznych i zarządzania produkcją, wykłada m.in. Materiałoznawstwo, Towaroznawstwo. Zainteresowania naukowe skupiają się na analizie ryzyka w różnych gałęziach gospodarki. Jest autorką około 64 artykułów oraz dwóch książek.

Wiktor Kubiński

Profesor Akademii Górniczo Hutniczej w Krakowie, Wydział Zarządzania.

Studia magisterskie ukończył na Wydziale Metalurgicznym AGH w Krakowie w 1973 roku. Przez 1,5 roku pracował w Hucie Ferrum w Katowicach a od października 1974 roku do chwili obecnej pracuje na AGH w Krakowie - obecnie na stanowisku profesora, gdzie uzyskał doktorat i habilitację.

Od 12 lat wykłada materiałoznawstwo.

Jest autorem ponad 180 artykułów naukowych oraz następujących skryptów i książek:
1. Kubiński W.: Praktyka technologiczna. Materiały pomocnicze dla studentów specjalności przeróbka plastyczna metali. Skrypt AGH nr 1224. Kraków 1991.
2. Kubiński W., Pacyna J.: Podstawowe wiadomości z walcownictwa i obróbki cieplnej prętów stalowych. Tech-Progres Kraków 1999.
3. Kubiński W.: Wprowadzenie do techniki. Rola i miejsce techniki w gospodarce oraz życiu społecznym. Uczelniane Wydawnictwa Naukowo–Dydaktyczne AGH. Kraków 2006
4. Kubiński W.: Inżynieria i technologie produkcji. Uczelniane Wydawnictwa Naukowo –Dydaktyczne AGH. Kraków 2008
5. Kubiński W.: Materiałoznawstwo. Tom 1. Podstawowe materiały stosowane w technice. Uczelniane Wydawnictwa Naukowo –Dydaktyczne AGH. Kraków 2010.
6. Kubiński W.: Materiałoznawstwo. Tom 2. Materiały do określonych zastosowań w różnych dziedzinach techniki. Wydawnictwa AGH. Kraków 2011.
7. Kubiński W., Niekurzak M., Kubińska-Jabcoń E. Podstawowe badania paliw, smarów, powłok lakierowych i klejów. Wydawnictwa AGH. Kraków 2015.

Mariusz Niekurzak

adiunkt w Katedrze Badań Operacyjnych na Wydziale Zarządzania Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie

 

Prowadzi zajęcia z przedmiotów technicznych dotyczących szeroko rozumianej nauki o materiałach i towarach dla różnych zastosowań. Jest współautorem 2 książek z zakresu wiedzy o towarach przemysłowych i ponad 40 artykułów naukowych i rozdziałów w książkach z obszaru nauk technicznych i ekonomicznych.

Inni Klienci oglądali również

Badania marketingowe

Książka została przygotowana na podstawie cieszącego się niesłabnącym od lat zainteresowaniem podręcznika pod redakcją Krystyny Mazurek-Łopacińskiej „Badania marketingowe. Teoria i praktyka”. W nowej publikacji przedstawiony jest cały proces badawczy o...

Metody badań jakościowych Tom 2

Zbiór metodologicznych tekstów to przełomowy manifest nowej drogi metodologii badań jakościowych - badań zaangażowanych społecznie, walczących z dyskryminacją i nierównością, eksperymentujących z nowymi formami, takimi jak performans czy autoetnogra...

Badania osadów dennych akwenów śródlądowych z zastosowaniem metod hydroakustycznych

Zasadniczym celem niniejszej rozprawy jest przedstawienie szerokiemu gronu czytelników in­formacji pozwalających z jednej strony zrozumieć istotę metod hydroakustycznych oraz poznać korzyści, jakie daje ich wykorzystanie, a z drugiej strony ...

Badanie fizykalne w pielęgniarstwie

W książce przedstawiono zagadnienia dotyczące badania podmiotowego i przedmiotowego z uwzględnieniem odrębności fizjologicznych związanych z wiekiem podopiecznego.Dla łatwiejszego przyswojenia wiedzy poszczególne techniki badań zostały do...

Badanie palpacyjne układów mięśniowego i kostnego

„Jestem przekonana, że to właśnie ta książka pomoże nowemu pokoleniu terapeutów uzyskać efekt poprawy jakości życia pacjentów”.Słowo wstępne Ruth WernerPublikacja jest skierowana do studentów fiz...
46,48 zł

Organizacja i prowadzenie prac związanych z przeładunkiem oraz magazynowaniem towarów i ładunków w portach i terminalach AU.34 Podręcznik Część 2

Podręcznik do nauki zawodu technik eksploatacji portów i terminali zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.34 (Organizacja i prowadzenie prac związanych z przeładunkiem oraz magazynowaniem towarów).W publikacji przedstawiono ...

Jakościowe metody badań marketingowych

Badania jakościowe, chociaż od lat pełnią ważną rolę w podejmowaniu decyzji marketingowych, prowadzone i wykorzystywane są dosyć intuicyjnie. Autorka przekonuje, że w świetle dokonań współczesnej psychologii należy zrewidować tradycyjne spojrzenie n...

Techniki informacyjne w badaniach systemowych

Książka ta jest poświęcona problemom badawczym i praktycznym z zakresu informatycznego wspomagania procesów decyzyjnych oraz sterowania w złożonych systemach technicznych, ekonomiczno-społecznych i biologicznych. Współczesny postęp techni...

Badania i rozwój w korporacjach transnarodowych

Książka powinna zainteresować osoby zajmujące się zawodowo zagadnieniami polityki innowacyjnej (a nawet szerzej - gospodarczej), zarządzania innowacjami, procesami globalizacji, i in. Będzie przydatna dla wykładowców wyższych uczelni, doktorant&...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!