MENU

Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.1. - NAJCZĘSTSZE NIEZGODNOŚCI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI W SKLEPACH SPOŻYWCZYCH NA PODSTAWIE AUDYTÓW HACCP

(eBook)
0.00  [ 0 ocen ]
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły »
  • Druk: 2015

  • Seria / cykl: Bezpieczeństwo zdrowotne

  • Redakcja naukowa: Ewa Misterska, Fechner Natalia

  • Wydawca: FNCE

  • Formaty:
    PDF
    (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.1. - NAJCZĘSTSZE NIEZGODNOŚCI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI W SKLEPACH SPOŻYWCZYCH NA PODSTAWIE AUDYTÓW HACCP

Szanowni Państwo, oddajmy do Państwa rąk pierwszy tom monografii Bezpieczeństwo Zdrowotne.
Tytułem wprowadzenia, Mirosława JAWOROWSKA wprowadza nas w zagadnienia z zakresu bezpieczeństwa zdrowotnego polskiej młodzieży szkolnej. Autorka zwraca uwagę na fakt, że na podstawie danych z badań i statystyk z przełomu lat 90. XX wieku i początkowej dekady wieku XXI można potwierdzić niepokojący stan zdrowotny polskiej młodzieży szkół podstawowych i średnich. Podkreśla, że zbyt dużo jest przypadków śmierci dzieci w wypadkach samochodowych, sezonowych epidemiach np. grypy i wskutek zatrucia, w tym narkotykami. U dzieci powraca gruźlica i pojawia się coraz częściej cukrzyca I stopnia. Otyłość jest problemem dla młodzieży w wieku 9 lat w 12-13% całej zbiorowości w tym wieku. Analiza zagrożeń nie jest jedynym celem publikacji, lecz także analiza uwarunkowań chorobotwórczych zjawisk wśród uczniów i wskazanie na konieczne działania zmierzające do poprawy sytuacji.

  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
    Minimalne wymagania sprzętowe:
    procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    Pamięć operacyjna: 512MB
    Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
    Minimalne wymagania oprogramowania:
    System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
    Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
    Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Przeczytaj fragment

Słowa kluczowe: żywność

Inni Klienci oglądali również

54,00 zł
60,00 zł

Podstawy biologicznego oczyszczania ścieków

Unikatowe dzieło z opisem wszystkich aktualnie znanych i zbadanych procesów biologicznych, które są stosowane do biologicznego oczyszczania ścieków. Książka pozwala na lepsze zrozumienie procesów biologicznych i mikrobiologi...
32,97 zł
37,90 zł

Rozmerdane. Naukowe podstawy psiego szczęścia

Co kryje się w psiej głowie? Rozważasz adopcję psa, uczysz szczeniaka czystości, szukasz informacji na temat różnych ras lub po prostu chcesz wiedzieć więcej o zachowaniu twojego psa i o tym, co go uszczęśliwia? W tej ks...
13,06 zł
14,51 zł

Nowa jakość projektów teleinformatycznych IT a bezpieczeństwo organizacji Policji

W rozdziale pierwszym niniejszej pracy zobrazowano problem, w obliczu którego stanęła dzisiaj teleinformatyka policyjna. W dobie wszechobecnej informatyzacji wskazana została potrzeba budowy bezpieczeństwa Policji na podstawie jakości rozwiązań ...
49,50 zł
55,00 zł

Podstawy zarządzania finansami przedsiębiorstw. Instrumenty-metody-przykłady-zadania

Niniejszy podręcznik przygotowano z myślą o studentach uczelni technicznych (słuchaczy studiów stacjonarnych i niestacjonarnych), w programie studiów mających przedmioty związane z finansami przedsiębiorstw, w szczególności z zarzą...
87,20 zł
109,00 zł

Podstawy konstrukcji maszyn Tom 3. Przekładnie mechaniczne

Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN.Poprawność działania systemów mechanicznych jest jednym z zasadniczych zagadnień w wielu dziedzinach techniki. W dużej mierze zależy ona od stanu wiedzy technicznej konstruktor&oac...
129,60 zł
144,00 zł

Nowoczesne technologie – szansa czy zagrożenie dla funkcjonowania przedsiębiorców w obrocie prawnym i postępowaniach sądowych

Książka jako pierwsza publikacja na rynku podejmuje temat wykorzystania nowych technologii w funkcjonowaniu spółek handlowych. Autorzy poddają pogłębionej analizie znaczenie rozwoju nowych technologii dla współczesnego systemu prawnego, w...
30,10 zł
35,00 zł

Laboratorium podstaw techniki świetlnej

Intensywny wzrost zapotrzebowania na wysokiej jakości oświetlenie i sprzęt oświetleniowy sprawiają, że na rynku pracy potrzebni są specjaliści z zakresu techniki świetlnej. Muszą być oni wykształceni w kierunku analiz rożnych aspektów oświetleni...
99,90 zł
111,00 zł

Podatki i opłaty dotyczące nieruchomości

W publikacji omówiono - oprócz podatku od nieruchomości oraz podatków rolnego i leśnego - kwestie nabywania i posiadania nieruchomości oraz obrotu nimi w kontekście podatku od czynności cywilnoprawnych, VAT, podatków dochodo...
47,54 zł
56,60 zł

Podstawy gastronomii

Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjn...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!