Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
MENU

Chemia żywności Tom 2(Miękka)

Biologiczne właściwości składników żywności

2.30  [ 3 oceny ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka
Słowa kluczowe: książka Chemia

Chemia żywności Tom 2

W tomie 2 omówiono:
- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
- chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
- techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Inni Klienci oglądali również

Chemia organiczna część 3

III część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!Książkę cechuje:przystępny, systematyczny wykład chemii organicznej;nowatorski sp...

Słowniki tematyczne Tom 10 Chemia

Słownik zawiera prawie 1500 zwięzłych haseł, pojęć i terminów chemicznych uzupełnionych wzorami, schematami i rysunkami. Omawia:chemię nieorganiczną,chemię organiczną,chemię fizyczną,chemię analityczn...
29,60 zł

Świat chemii 7 Podręcznik

Podręcznik Świat chemii to chemia bez zawiłości ponieważ: Język przekazu dostosowany do wieku i poziomu umiejętności uczniów ułatwia zrozumienie chemii. Treść przedzielono śródtytułami w formie pytań, aby wykład bu...

Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu

Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia....
33,00 zł

Zbiór zadań z chemii do liceów i techników zakres rozszerzony

Zadania zawarte w zbiorze obejmują wszystkie obowiązujące treści nauczania chemii, przewidziane programowo w zakresie rozszerzonym dla uczniów liceów i techników. Większość rozdziałów i podrozdziałów poprzedziliśmy pr...

Chemia w szkole średniej Tom 1-2

Dwutomowa książka zawierająca cały materiał z chemii przewidziany programem szkoły średniej oraz 1681 pytań testowych o zróżnicowanym stopniu trudności - w formie tradycyjnej i komputerowej. Napisana bardzo przystępnie, może z powodzeniem zastąp...
22,00 zł

Chemia Fundamenty Zadania przedmaturalne Zakres rozszerzony

Zbiór zadań przedmaturalnych pt. Chemia Fundamenty jest skorelowany z pierwszym modułem podręcznika do zakresu rozszerzonego pod tym samym tytułem.Zadania zamieszczone w tym zbiorze obejmują wszystkie treści nauczania przedstawione w podrę...

Właściwości fizyczne żywności

Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyc...

Matura na cito Chemia próbne arkusze egzaminacyjne

Matura na cito to nowa seria dla maturzystów. Publikacja zawiera dziewięć próbnych arkuszy maturalnych, wraz z odpowiedziami oraz pełnymi rozwiązaniami do zadań obliczeniowych. Zadania zawarte w arkuszach powstały na bazie najlepszej lite...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!