Filozofia smaku
Kuchnia według Pięciu Przemian daje świadomość, że żywienie jest sprawą fundamentalną dla zdrowia i kondycji. Po lekturze Filozofii zdrowia i Filozofii życia już wiecie, że dolegliwości i choroby nie spadają z nieba, sami na nie zapracowujemy. Każde zawirowanie ma swoją przyczynę. Aby uaktywniły się bakterie i wirusy, aby zagnieździły się pasożyty i drożdże, musimy się osłabić, rozregulować i zniszczyć swoją równowagę kwasowo-zasadową. Aby powstało sprzyjające środowisko dla choroby, musimy przez dłuższy czas popełniać błędy żywieniowe, żyć w emocjach, bez wypoczynku, przemarzać. Powielając błędy naszych mam i babek dajemy przyzwolenie na uaktywnianie się chorób genetycznych. Z całym więc szacunkiem dla rodzinnych upodobań kulinarnych przyprawiajmy nasze ulubione potrawy, ale w razie potrzeby niektóre całkowicie eliminujmy z menu.
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki »
-
Kuchnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788390961422
-
EAN:
9788390961422
-
Liczba stron:
320
-
Wymiary:
14.6x20.3cm
-
Waga:
0.40kg