Imbir. Lecznicze zastosowanie od A do Z
Imbir jest jedną z najstarszych przypraw oraz roślin leczniczych świata. Używany jest również jako afrodyzjak. Dzięki jego działaniu można nie tylko zapobiegać chorobom, lecz także wspomagać skuteczność procesów leczniczych. W książce znajdziesz wszystkie schorzenia, które eliminuje oraz wiele przepisów jak z jego pomocą zadbać o skórę i włosy. Jest skutecznym środkiem łagodzącym ból gardła, a także objawy przeziębienia. Ułatwia nie tylko trawienie i przyswajanie pokarmów, ale również działa wzmacniająco przy obniżonej odporności, braku motywacji, wypaleniu zawodowym, zmęczeniu, problemach z zasypianiem czy chorobach przewlekłych. Pomocny też m.in. przy: biegunce, chorobie lokomocyjnej, bólach menstruacyjnych i alergiach. Poznaj wszystkie właściwości imbiru.
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-65404-26-8
- Liczba stron: 135
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Przedmowa
Imbir – zarys historyczny
Kilka słów o imbirze
Składniki imbiru i ich działanie
Co warto wiedzieć o leczniczym zastosowaniu imbiru?
Choroby i objawy, na które imbir wywiera pozytywny wpływ
Choroby i objawy, które da się leczyć imbirem
Imbir jako środek wzmacniający
Imbir w pielęgnacji skóry i włosów
Dodatkowe metody zastosowania imbiru
Przepisy leczenicze oraz sposoby zastosowania imbiru
Dodatek kulinarny
Przepisy z imbirem
Lista przepisów
Wprowadzenie
Przystawki
Dania główne
Sosy i chutney
Przekąski
Desery
Pieczywo
Pasty kanapkowe
Napoje
Suplement