Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrazasz zgode na uzycie tych ciasteczek. Wiecej informacji, w tym o mozliwosci zmiany ustawien cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatnosci.
MENU


Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane - Wpływ obróbki cieplnej na zawartość witaminy C w warzywach(eBook)

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
  • Wydanie: Poznań, 1, 2020

  • Seria / cykl: Materiały dydaktyczne

  • Redakcja naukowa: Dorota Klensporf-Pawlik, Wojciech Zmudziński

  • Wydawca: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

  • Formaty:
    PDF
    (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Cena detaliczna: 2,50 zł
2,25
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 0,25 zł
Dodaj do schowka
Wysyłka: online

Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane - Wpływ obróbki cieplnej na zawartość witaminy C w warzywach

Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i niestacjonarnych) Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Materiały zostały dostosowane do programu przedmiotu inżynieria produkcji żywności obejmującego wykład i ćwiczenia laboratoryjne. Zawierają podstawy niezbędne do przeprowadzenia ćwiczeń kształtujących umiejętności wykonywania badań laboratoryjnych, analizy wyników oraz formułowania na ich podstawie wniosków. Opracowanie składa się z 12 rozdziałów, w których opisano wybrane elementy inżynierii produkcji żywności. Na początku każdego rozdziału znajduje się krótki wstęp teoretyczny pozwalający na zorientowanie się w tematyce wykonywanego ćwiczenia. Część praktyczna obejmuje metodykę badań wybranych cech produktów a także wpływu procesów jednostkowych na jakość produktu.

  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
    Minimalne wymagania sprzętowe:
    procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    Pamięć operacyjna: 512MB
    Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
    Minimalne wymagania oprogramowania:
    System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
    Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
    Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

2,10 zł

Współczesne problemy prawa rolnego i żywnościowego - 14 Aneta Bąk: Prawne uwarunkowania trwałości środka spożywczego a przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Praca zbiorowa nt. „Współczesne problemy prawa rolnego i żywnościowego” jest efektem przemyśleń studentów i doktorantów zainteresowanych problematyką prawa rolnego nad aktualnym stanem ustawodawstwa prawnorolnego. Ujęci...
4,00 zł

Współczesne aspekty zarządzania – ujęcie retrospektywne - Wybrane działania proekologiczne w obszarach zarządzania przedsiębiorstwem

Na przełomie dwudziestego i dwudziestego pierwszego wieku wiele uwagi poświęca się organizacji oraz procesom zarządzania mającym na celu jej efektywne i sprawne funkcjonowanie. Wpisują się one w różne koncepcje rozwojowe, które w ró...
39,00 zł

WYCENA CZYNNIKÓW NIEMATERIALNYCH I ZARZĄDZANIE ZMIANAMI W PRZEDSIĘBIORSTWACH SEKTORA ENERGETYCZNEGO - II UWARUNKOWANIA I DETERMINANTY PRODUKCJI ENERGII Z RÓŻNYCH. ANALIZA ILOŚCIOWA PALIW KOPALNYCH ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM WĘGLA KAMIENNEGO I BRUNATN

Monografia podejmuje tę tematykę ze szczególnym uwzględnieniem węgla jako głównego źródła energii w Polsce. W pierwszym rozdziale omówiono czynniki niematerialne, które w coraz większym stopniu mają wpływ na wycenę pr...
3,00 zł

Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.1. - NAJCZĘSTSZE NIEZGODNOŚCI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI W SKLEPACH SPOŻYWCZYCH NA PODSTAWIE AUDYTÓW HACCP

Szanowni Państwo, oddajmy do Państwa rąk pierwszy tom monografii Bezpieczeństwo Zdrowotne. Tytułem wprowadzenia, Mirosława JAWOROWSKA wprowadza nas w zagadnienia z zakresu bezpieczeństwa zdrowotnego polskiej młodzieży szkolnej. Autorka zwraca uwagę na ...
25,00 zł

Regiony peryferyjne i rozwój społeczności loklanych wybrane aspekty

Monografia podejmuje zagadnienia dotyczące funkcjonowania społeczności lokalnych w regionach peryferyjnych. Składa się z dwóch części. Pierwsza zatytułowana "Niektóre aspekty funkcjonowania i rozwoju społeczności lokalnych region&oac...
10,00 zł

Wpływ stanu retencji podziemnej na proces odpływu w zlewni nizinnej

Wnikliwe studium relacji między zmiennością czasową i przestrzenną zasobów wodnych strefy aeracji oraz zmian odpływowej retencji strefy saturacji stanowiące podsumowanie ponad dziesięcioletnich badań eksperymentalnych i teoretycznych prowadzonyc...
4,00 zł

Wybrane zagadnienia jakości kształcenia i dokształcania - Zarządzanie jakością procesów kształcenia

Kategoria jakości często używana jest w toczących się współcześnie dyskursach o gospodarce, polityce, edukacji oraz kulturze. Jej znaczenie podkreśla się, mówiąc o „zarządzaniu jakością”, o „doskonaleniu jakości”, ...
149,00 zł

Prawo gospodarcze - zagadnienia wybrane

Procesy i aktywność gospodarcza w Polsce oraz na świecie ulega bardzo dynamicznym zmianom. Coraz częściej podejmowane działania nie ograniczają się jedynie do dobrze opracowanych i przyswojonych technik i rozwiązań, ale podejmowane są na nowych –...
41,00 zł

Wybrane problemy dynamiki rozjazdu kolejowego przy dużych prędkościach współczesnych pociągów

Zjawiska poruszającego się na rozjeździe kolejowym pociągu (na którym zdarza się większość wypadków na kolei) zawierają wiele aspektów o charakterze mechanicznym oraz zjawiska występujące w układach sterowania ruchem pociągó...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!