Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Repetytoria do egzaminów szkolnych »
MENU

Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć(eBook)

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
  • Wydanie: 2017

  • Autor: Pani Elżbieta

  • Wydawca: Psychoskok

  • Formaty:
    Mobi
    PDF
    Epub
    (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Cena detaliczna: 3,99 zł
2,59
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 1,40 zł
Dodaj do schowka
Wysyłka: online

Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć

Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety. „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, — bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, — już wyrabiano ogromne ilości konfitur, na oczyszczonym, tak zwanym „kijowskim sposobem“, miodzie. Wczasie wojny światowej i w pierwszych latach po niej, kiedy o cukier biały trudno było, a nasze polskie podniebienia nie mogły się tak łatwo, jak niemieckie, pogodzić z ohydnym smakiem wygotowanego z buraków cukrowych, nieoczyszczonego syropu, konfitury stały się rzadkością, wyszły prawie z użycia. Odzwyczajono się od nich, zastąpiono je różnemi nieznanego składu karmelkami i marmeladami, twierdzono nawet, że konfitury są rzeczą kosztowną i zbędną, zapominano o tem, że się pozbawia dzieci i osoby starsze zdrowego i pożywnego przysmaku, a daje im różne surogaty, nieraz może szkodliwe dla zdrowia.” W książce znajdziemy następujące przepisy: I. KONFITURY 1. Rabarbarum. 2. Czereśnie. 3. Poziomki i truskawki. 4. Róża. 5. Agrest. 6. Orzechy włoskie. 7. Maliny. 8. Porzeczki. 9. Morele, renklody, śliwki. 10. Gruszki. 11. Jabłuszka rajskie i syberyjskie. 12. Głóg i dereń. 13. Melon i arbuz. 14. Pigwy. 15. Berberys. 16. Borówki. 17. Brzoskwinie. 18. Ananas. 19. Żórawiny. 20. Pomarańcze. 21. Cytryny. 22. Kasztany. II. GALARETY 23. Galareta agrestowa. 24. Galareta porzeczkowa. 25. Galarety: poziomkowa, truskawkowa lub wiśniowa. 26. Galareta malinowa. 27. Galareta jabłeczna. III. DŻEMY 28. Dżem z jabłek. 29. Dżem truskawkowy. 30. Dżem porzeczkowy. 31. Dżem wiśniowy. 32. Dżem agrestowy. 33. Dżem śliwkowy. 34. Dżem morelowy. 35. Dżem pomarańczowy. IV. SOKI OWOCOWE Z CUKREM (syropy) 36. Syrop truskawkowy. 37. Sok poziomkowy. 38. Sok malinowy. 39. Sok porzeczkowy. 40. Sok wiśniowy. 41. Sok jeżynowy. 42. Sok berberysowy. 43. Syrop pomarańczowy. 44. Syrop cytrynowy. 45. Syrop żórawinowy. V. KOMPOTY 46. Czereśnie. 47. Wiśnie. 48. Truskawki. 49. Maliny. 50. Agrest i porzeczki. 51. Renklody i mirabelki. 52. Morele, brzoskwinie i śliwki. 53. Gruszki. 54. Melon. VI. MARYNATY OCTOWE 55. Śliwki w occie. 56. Wiśnie w occie. 57. Gruszki w occie. 58. Melon w occie. VII. SOKI I KONSERWY OWOCOWE BEZ CUKRU 59. Sok żórawinowy. 60. Sok malinowy. 61. Sok agrestowy. 62. Sok porzeczkowy. 63. Agrest w butelkach. 64. Jagody czarne. VIII. OWOCE MOCZONE 65. Jabłka moczone. 66. Borówki moczone. IX. MARMELADY, SERY, POWIDŁA 67. Marmelada jabłeczna. 68. Ser jabłeczny. 69. Marmelada malinowa. 70. Marmelada agrestowa. 71. Marmelada pomarańczowa. 72. Marmolada głogowa. 73. Marmelada ze śliwek. 74. Powidła śliwkowe. 75. Powidła z borówek.

  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
    Minimalne wymagania sprzętowe:
    procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    Pamięć operacyjna: 512MB
    Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
    Minimalne wymagania oprogramowania:
    System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
    Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
    Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Inni Klienci oglądali również

O miłości i innych demonach

Młody dziennikarz, Gabriel Garcia Marquez, zostaje w październiku 1949 roku wystany na reporterski zwiad na teren dawnego klasztoru, gdzie likwidowane są właśnie krypty pochodzące sprzed dwustu lat. W trakcie burzenia cmentarnych nisz z jednej z nich w...
24,48 zł

Zasady uzupełniania dokumentacji medycznej przez osoby inne niż lekarz

Dokonywanie wpisów w dokumentacji medycznej przez osobę inną niż lekarz jest czynnością techniczną. Taka osoba wpisuje tylko te informacje, które są jej przekazane przez lekarza. Zlecając dokonywanie wpisów w dokumentacji medycznej...
23,90 zł

Umowy Zlecenia i inne umowy cywilno-prawne od 1 stycznia 2016

Od 1 stycznia 2016 r. wchodzą w życie nowe przepisy dotyczące zgłaszania osób wykonujących odpłatne umowy zlecenia do odpowiednich ubezpieczeń w ZUS. Obowiązek ubezpieczeniowy będzie uzależniony od wysokości przychodu z każdej umowy zawieranej p...

Cieszyńskie Naukowe Forum Studenckie. T. 2: Wielokulturowość – doświadczanie Innego - 16 Szkoła – kultura– środowisko lokalne. Cieszyn, 19–20 października 2015 roku

Cieszyńskie Naukowe Forum Studenckie to inicjatywa wydawnicza pracowników i studentów Wydziału Etnologii i Nauk o Edukacji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, nawiązująca do wielowiekowych cieszyńskich tradycji kształceniowych i publikac...

Symbolika mistyczna w poezji romantycznej. Słowacki i inni

Temat symboliki mistycznej w literaturze XIX wieku, zaproponowany doktorantom i studentom jako temat refleksji, wywołał żywy odzew. Nie wszystkie głosy znalazły się w prezentowanym zbiorze; wybrałyśmy propozycje - naszym zdaniem - najciekawsze. Książka...
55,35 zł

Uczeń z SPE - Przepisy oświatowe

Opis: Obowiązki dyrektora Warunki pracy Zatrudnienie specjalistów Upowszechnienie I przepływ informacji Struktura przekazu informacji w szkole Tworzenie zespołów, praca zespołowa, dostosowanie metod, form I wymagań Kalendarz działań w zak...

Memłary i inne teksty przy życiu i sztuce

To jest książka malarza, który był także pisarzem. A dokładniej: eseistą, prozaikiem, pamiętnikarzem, recenzentem, mówcą-publicystą, poetą, felietonistą, popularyzatorem nauki i sztuki. Lubił pisać nie mniej niż malować, choć w oczach opi...
Produkt
niedostępny

Ten Inny

Zbiór wykładów wygłoszonych przez Ryszarda Kapuścińskiego w Institut für die Wissenschaften vom Menschen w Wiedniu, na Międzynarodowym Sympozjum Pisarzy w Grazu, w Wyższej Szkole Europejskiej im. ks. Józefa Tischnera w Krakowi...
2,00 zł

Warzywa. Wpływ warzyw na nasze zdrowie

Poznaj właściwości lecznicze warzyw, a także ich zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Znajdziesz tu również informacje na temat tego, jak zdrowo się odżywiać, jak właściwie przygotowywać dania z warzyw, jakie są najlepsze metody przetwarzania warz...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!