Mięso nas zabija. Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego
Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają mity związane ze spożywaniem białka zwierzęcego. Udowadniają, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a węglowodany w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Co więcej, testy laboratoryjne wykazały istnienie wyraźnego związku między białkiem zwierzęcym, a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami, jak również wieloma innymi chorobami odpowiedzialnymi za skrócenie długości życia. Książka nie nakłania do całkowitej rezygnacji z mięsa, ale do stopniowego, rozsądnego modyfikowania nawyków żywieniowych. Ujawnia, że białko zwierzęce można z powodzeniem zastąpić białkiem roślinnym. Koniec z mięsem, początek zdrowia.
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-65404-94-7
- Liczba stron: 397
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
CZĘŚĆ PIERWSZA: Garth Davis: mięsoholik
ROZDZIAŁ 1: Cześć, nazywam się Garth i jestem uzależniony od mięsa
ROZDZIAŁ 2: Historia upadku
ROZDZIAŁ 3: W poszukiwaniu diety idealnej
CZĘŚĆ DRUGA: Jak staliśmy się białkoholikami
ROZDZIAŁ 4: Historia białka
ROZDZIAŁ 5: Białko przejmuje władzę w królestwie żywienia
ROZDZIAŁ 6: Atkins i nie tylko
ROZDZIAŁ 7: Nowy posmak białkoholizmu: paleo
CZĘŚĆ TRZECIA: Białko: Tylko śmierć i choroby
ROZDZIAŁ 8: Jak odróżnić prawdę od pseudonauki
ROZDZIAŁ 9: Cukrzyca: to mięso nadaje życiu słodki smak
ROZDZIAŁ 10: Nadciśnienie: jak białko nas przytłacza
ROZDZIAŁ 11: Choroby serca: odstaw mięso, ciesz się życiem
ROZDZIAŁ 12: Otyłość: to nie wina węglowodanów
ROZDZIAŁ 13: Białko a nowotwory
ROZDZIAŁ 14: Jak uniknąć przedwczesnej śmierci
CZĘŚĆ CZWARTA: Powrót do zdrowia
ROZDZIAŁ 15: Ile białka potrzebujemy?
ROZDZIAŁ 16: Ograniczamy spożycie białka zwierzęcego
ROZDZIAŁ 17: Plan posiłków
Podziękowania
Bibliografia