Olej z alg – najzdrowsze źródło kwasów omega-3. Wsparcie układu krążenia, odporności i pracy mózgu
Lekarz medycyny i habilitowany genetyk molekularny udowadnia, że olej z alg ma kluczowe znaczenie dla ludzkiego zdrowia. Jest on jedynym roślinnym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3 odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie organizmu na wielu płaszczyznach. W oparciu o badania naukowe Autor dowodzi, że zmniejszają one ryzyko rozwoju nowotworów, chorób układu krwionośnego i nerwowego, a także likwidują procesy zapalne w organizmie. Dodatkowo zwiększają odporność oraz poprawiają pamięć oraz przeciwdziałają powstawaniu otyłości. Zapewnij sobie odpowiednią dawkę kwasów omega-3.
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-8168-437-8
- ISBN druku: 978-83-8168-326-5
- EAN: 9788381683265
- Liczba stron: 364
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Przedmowa
Ewolucja ludzkiego umysłu
Oświecenie z morza
Widzę, więc rozumiem, myślę i uczę się
O rybakach i zbieraczach
Wycieczka po świecie kwasów tłuszczowych
Niewiedza powoduje choroby
Nasycone kwasy tłuszczowe – proste i zdrowe
Nienasycone kwasy tłuszczowe – złożone i zdrowe
Witamina F – historyczna pomyłka
Yin i Yang niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3
Analiza profilu kwasów tłuszczowych – wystarczy jedna kropla krwi
Trucizny powstałe na bazie nienasyconych kwasów tłuszczowych
Pandemie spowodowane niedoborem kwasów tłuszczowych omega-3 pochodzenia wodnego
Zaburzenia rozwoju umysłowego
Choroby neurodegeneracyjne
Choroby serca i układu krążenia
Zaburzenia metaboliczne
Schorzenia układu odpornościowego
Choroby nowotworowe
Alfa i omega naturalnej sprawności fizycznej
Ogólnoświatowe zagrożenie zdrowia ludzkości
Globalny niedobór składników odżywczych
O tym, dlaczego do badań klinicznych należy podchodzić z pewną ostrożnością
Indywidualne zapotrzebowanie na kwasy tłuszczowe omega-3 pochodzenia wodnego
Globalny niedobór kwasów tłuszczowych omega-3
Morze nie daje już rady
Zatrute ryby
Olej z kryla – rozwiązanie, które nie wystarczy nam na długo
Olej z alg – sposób na rozwiązanie globalnego kryzysu
Olej z alg – alfa i omega rozwoju człowieka
Czy produkcja oleju z alg jest przyjazna dla środowiska?
Olej z alg zamiast ryb?
Olej z alg – gdzie go znaleźć oraz pięć smacznych sposobów na jego wykorzystanie
Przyszłość człowieka z osłabionym płatem czołowym
O tym, dlaczego natychmiast musimy zmienić nasz sposób myślenia
Utrata empatii oraz samounicestwienie
Olej z alg – szansa dla każdego
Słowniczek
Podziękowanie
Literatura
Przypisy
Spis ilustracji