Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
MENU

Technika w produkcji cukierniczej Podręcznik

(Miękka)

Zasadnicza szkoła zawodowa, Szkoła policealna

0.00  [ 0 ocen ]
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły »
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Technika w produkcji cukierniczej Podręcznik

Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu „cukiernik” na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Opracowany zgodnie z podstawą programową i standardami wymagań egzaminacyjnych. Dopuszczony przez MEN do użytku szkolnego.

Zawiera najważniejsze informacje dotyczące budowy, zasad działania oraz eksploatacji nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji cukierniczej. Składa się z 18 rozdziałów omawiających wyczerpująco poszczególne zagadnienia, m.in.: rysunek techniczny, części maszyn, urządzenia chłodnicze, organizację zakładu ciastkarskiego, piece cukiernicze. Przygotowany w sposób jasny i przystępny stanowi niezwykle cenne źródło wiedzy dla uczniów i słuchaczy kształcących się zawodzie cukiernika.

Podręcznik ma bardzo atrakcyjną szatę graficzną, zawiera wiele kolorowych ilustracji, tabel, schematów i wykresów, które pomogą szybko i efektywnie przyswoić wiedzę dotyczącą np.:

– rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn;
– podstawowych wiadomości z elektrotechniki;
– aparatury kontrolno-pomiarowej;
– urządzeń chłodniczych;
– transportu wewnętrznego;
– organizacji zakładu ciastkarskiego;
– urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów;
– narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta;
– pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia;
– urządzeń do produkcji lodów;
– urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych i mycia pojemników;
– mechanizacji produkcji cukierniczej;
– maszyn i urządzeń do produkcji karmelków;
– gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej;
– zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy.

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Przeczytaj fragment

Inni Klienci oglądali również

O maszynach Tom 1 Wiek XVII a filozofia techniki

Maszyny są czymś więcej niż tylko jednym z potencjalnych zagadnień, którymi może zająć się filozofia. Książka w oryginalny sposób zgłębia filozoficzny wymiar procesu maszynizacji i automatyzacji życia, który począwszy od XVII wieku na stałe zmienił ...

Repetytorium maturalne z języka niemieckiego Podręcznik + 2CD Zakres podstawowy

Jeszcze nigdy przygotowanie do matury z języka niemieckiego nie było tak proste! „Repetytorium maturalne z języka niemieckiego” to publikacja umożliwiająca realizację wszystkich założeń podstawy programowej na poziomie IV.1 w zakresie podstawowym....

Technik antenowych instalacji telewizji cyfrowej DVB

W książce zostały przedstawione podstawy teoretyczne telewizji cyfrowej DVB, omówiono systemy dystrybucji stosowanych elementów i zespołów oraz zagadnienia ochrony odgromowej, przepięciowej, a także zasady bezpieczeństwa i higieny ...

Atlas osteopatycznych technik stawowych t. 1

Atlas stanowi przewodnik metodologiczny po technikach osteopatycznych. Poświęca dużą uwagę okolicom opisywanym dotychczas w innych książkach w niewielkim stopniu.

Odkryj Chiny Podręcznik Część 1

Nikt nie twierdzi, że nauka chińskiego jest łatwa. Podręcznik Odkryj Chiny dostrzega wyzwania, przed którymi stają osoby uczące się tego języka, i oferuje podejście dydaktyczne cechujące się skutecznością i wnikliwością, a przy tym sprawiające p...

Techniki osteopatyczne Tom 1

Publikacja może być przydatna zarówno dla doświadczonych praktykujących terapeutów, jak i studentów Osteopatia jest metodą diagnozowania i leczenia oparta na zabiegach manualnych. W sferze diagnostyki polega na a...

weiter Deutsch Extra 1 Podręcznik do języka niemieckiego dla klasy 7

Podręcznik przygotowany przez doświadczony zespół autorski – Marta Kozubska, Ewa Krawczyk, Lucyna Zastąpiło. Autorki tak doskonałych pozycji podręcznikowych dla szkoły podstawowej – od lat beststellerów PWN Wydawnictwa Szkolnego – jak „der, die, das...
64,90 zł

Administrowanie sieciowymi systemami operacyjnymi INF.02 Podręcznik. Część 4

Nowy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych).Podręcznik przedstawia sieciowy system ope...

Język polski 1 Część 1 Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych Zakres podstawowy i rozszerzony

Podręcznik Język polski 1. Część I. Zakres podstawowy i rozszerzony został przygotowany dla uczniów klasy 1 liceów ogólnokształcących i techników. Publikacja przeznaczona dla zakresu podstawowego i rozszerzonego zawiera treś...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!