Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
MENU

Wirtualne Targi Książki - rabaty do -43%

Technika w produkcji cukierniczej Podręcznik(Miękka)

Zasadnicza szkoła zawodowa, Szkoła policealna

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Technika w produkcji cukierniczej Podręcznik

Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu „cukiernik” na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Opracowany zgodnie z podstawą programową i standardami wymagań egzaminacyjnych. Dopuszczony przez MEN do użytku szkolnego.

Zawiera najważniejsze informacje dotyczące budowy, zasad działania oraz eksploatacji nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji cukierniczej. Składa się z 18 rozdziałów omawiających wyczerpująco poszczególne zagadnienia, m.in.: rysunek techniczny, części maszyn, urządzenia chłodnicze, organizację zakładu ciastkarskiego, piece cukiernicze. Przygotowany w sposób jasny i przystępny stanowi niezwykle cenne źródło wiedzy dla uczniów i słuchaczy kształcących się zawodzie cukiernika.

Podręcznik ma bardzo atrakcyjną szatę graficzną, zawiera wiele kolorowych ilustracji, tabel, schematów i wykresów, które pomogą szybko i efektywnie przyswoić wiedzę dotyczącą np.:

– rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn;
– podstawowych wiadomości z elektrotechniki;
– aparatury kontrolno-pomiarowej;
– urządzeń chłodniczych;
– transportu wewnętrznego;
– organizacji zakładu ciastkarskiego;
– urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów;
– narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta;
– pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia;
– urządzeń do produkcji lodów;
– urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych i mycia pojemników;
– mechanizacji produkcji cukierniczej;
– maszyn i urządzeń do produkcji karmelków;
– gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej;
– zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy.

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa do 3 dni robocze
    • InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier - dostawa do 2 dni roboczych
    • Poczta Polska (kurier pocztowy oraz odbiór osobisty w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch) - dostawa do 2 dni roboczych
    • ORLEN Paczka - dostawa do 2 dni roboczych
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Przeczytaj fragment

O maszynach Tom 1 Wiek XVII a filozofia techniki

Maszyny są czymś więcej niż tylko jednym z potencjalnych zagadnień, którymi może zająć się filozofia. Książka w oryginalny sposób zgłębia filozoficzny wymiar procesu maszynizacji i automatyzacji życia, który począwszy od XVII wieku na stałe zmienił ...

Repetytorium maturalne z języka niemieckiego Podręcznik + 2CD Zakres podstawowy

Jeszcze nigdy przygotowanie do matury z języka niemieckiego nie było tak proste! „Repetytorium maturalne z języka niemieckiego” to publikacja umożliwiająca realizację wszystkich założeń podstawy programowej na poziomie IV.1 w zakresie podstawowym....

Technik antenowych instalacji telewizji cyfrowej DVB

W książce zostały przedstawione podstawy teoretyczne telewizji cyfrowej DVB, omówiono systemy dystrybucji stosowanych elementów i zespołów oraz zagadnienia ochrony odgromowej, przepięciowej, a także zasady bezpieczeństwa i higieny ...

Atlas osteopatycznych technik stawowych t. 1

Atlas stanowi przewodnik metodologiczny po technikach osteopatycznych. Poświęca dużą uwagę okolicom opisywanym dotychczas w innych książkach w niewielkim stopniu.

Mała księga prostych technik uzdrawiania energią

Uzdrawianie energią to zbiór holistycznych technik i praktyk, które pozwalają na manipulowanie subtelnym przepływem energii w ciele. Do najpopularniejszych z nich należą: litoterapia, reiki, uzdrawianie dźwiękiem lub dotykiem oraz aromate...

Sekrety techniki aktorskiej

Książka jest adresowana do wszystkich zainteresowanych nauką gry aktorskiej i techniką pracy aktora. Oparta na unowocześnionym systemie treningu aktora według K. Stanisławskiego zawiera precyzyjny rozkład zajęc aktorskich z dokładnymi instrukcjami dla ...
139,70 zł

Preparacion al SIELE A1-C1 Podręcznik

Preparación al SIELE to pierwszy podręcznik przygotowujący do egzaminów SIELE. Jest dostępny w wersji cyfrowej. SIELE jest egzaminem wielopoziomowym, certyfikującym poziom znajomości języka hiszpańskiego. Składa się z 6 modułów: SI...

Odkryj Chiny Podręcznik Część 1

Nikt nie twierdzi, że nauka chińskiego jest łatwa. Podręcznik Odkryj Chiny dostrzega wyzwania, przed którymi stają osoby uczące się tego języka, i oferuje podejście dydaktyczne cechujące się skutecznością i wnikliwością, a przy tym sprawiające p...

Porta Latina nova Podręcznik do języka łacińskiego i kultury antycznej Porta Latina nova Preparacje i komentarze

„Porta Latina nova. Nowa edycja. Podręcznik do języka łacińskiego i kultury antycznej” „Porta Latina nova. Nowa edycja. Podręcznik do języka łacińskiego i kultury antycznej” to zasadnicza część kursu języka łacińskiego i kultury...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!