MENU

Wielka księga jogurtów

(eBook)
0.00  [ 0 ocen ]
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły »
  • Druk: 2019

  • Autor: Pat Crocker

  • Tłumacz: Magda Witkowska

  • Wydawca: Laurum

  • Formaty:
    mobi
    ePub
    (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Wielka księga jogurtów

Zobacz, jak łatwo przyrządzić samodzielnie w domu smaczne i zdrowe jogurty, które składają się tylko ze świeżego mleka i naturalnych dodatków!
Producenci komercyjnych jogurtów prześcigają się w wymyślaniu najróżniejszych kombinacji rodzajów i smaków, przeważnie przez dodawanie składników o wątpliwej wartości odżywczej. Tymczasem samodzielne przygotowanie tego produktu jest dziecinnie proste – wystarczy kilka chwil, by zapełnić nim całą lodówkę.
Tylko co zrobić, by szybko i tanio otrzymać zdrowy i pełnowartościowy jogurt? Wystarczy odpowiednio dopasować trzy główne czynniki: świeże mleko, żywe kultury bakterii i temperaturę. A ponieważ to ty decydujesz o wszystkich dodatkach, masz kontrolę nad tym, jakie będą proporcje płynów (mleka krowiego, owczego czy koziego), cukru i tłuszczu. Poza tym domowy jogurt nie zawiera żadnych chemicznych środków konserwujących, sztucznych barwników czy dodatków smakowych.
Autorka bestsellerów, Pat Crocker, podpowiada, jak wyprodukować domowym sposobem aż 25 różnych rodzajów jogurtów i do czego można je potem wykorzystać w kuchni. Oprócz takich klasyków, jak jogurt czekoladowy, truskawkowy, kokosowy czy z owocami, znajdziesz tu również bardziej oryginalne propozycje, jak np. jogurt cytrynowy, o smaku francuskiej wanilii czy mokki.
W książce czeka na ciebie także ponad 200 pomysłów na dania, w których wykorzystuje się zdrowotny potencjał jogurtu. Przepisy te nawiązują do tradycji kuchni włoskiej, greckiej, tureckiej czy bałtyckiej i wyróżniają się wysoką zawartością błonnika, witamin i dużą ilością składników mineralnych.
Wykorzystaj w kuchni wyjątkowe atuty jogurtów i przygotuj m.in.:
- Korzenną salsę gruszkową
- Aïoli z awokado
- Zupę ze słodkich ziemniaków z przyprawą curry
- Malinowe krówki
- Cytrynowe ciasto jogurtowe
Wielka księga jogurtów zawiera również część poświęconą zdrowiu ludzkiego organizmu. Pat Crocker opisuje siedem głównych układów w naszym ciele. Wyjaśnia, na czym polega ich rola, wskazuje najczęstsze problemy i dolegliwości oraz podpowiada, w jaki sposób można zmieniać dietę i styl życia, aby każdy z nich funkcjonował optymalnie.
***
Pat Crocker jest specjalistką w dziedzinie kulinarnego zastosowania ziół. Zawodowo zajmuje się także ekonomią prowadzenia gospodarstwa domowego. Od ponad dwudziestu lat pisze i opowiada o ziołach i zagadnieniach związanych ze zdrowiem. Jest autorką siedmiu książek kucharskich i trzech książek o ziołach, które wielokrotnie zdobywały różne wyróżnienia na arenie międzynarodowej.

  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
    Minimalne wymagania sprzętowe:
    procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    Pamięć operacyjna: 512MB
    Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
    Minimalne wymagania oprogramowania:
    System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
    Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
    Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Okładka
Strona tytułowa
Strona redakcyjna
Spis treści
Podziękowania
Wprowadzenie
Korzyści dla zdrowia płynące ze spożywania jogurtów
Produkcja jogurtu metodą domową
Przepisy na domowe jogurty
Podstawowe przepisy na jogurt
Podstawowy jogurt z pełnotłustego mleka
Podstawowy jogurt z mleka o obniżonej zawartości tłuszczu
Podstawowy jogurt z mleka zagęszczonego
 „Jogurt” z mleka kokosowego
Domowe jogurty smakowe
Jogurt waniliowy
Jogurt z owocami
Jogurt truskawkowy
Jogurt czekoladowy
Jogurt o smaku mokki
Jogurt cytrynowy
Jogurt kokosowy
Jogurt z brzoskwiniami i syropem klonowym
Jogurt gruszkowy z kardamonem
Jogurt cappuccino
Jogurt imbirowy
Jogurt w stylu masala czaj
Jagodowy jogurt z mango
Wiśniowy jogurt z owocami granatu
Jogurt malinowo-cytrynowy
Jogurt karmelowy
Jogurt miodowo-lawendowy
Jogurt pomarańczowo-żurawinowy
Kremowy jogurt pomarańczowy
Słodkie i wytrawne dodatki do jogurtu
Dodatki owocowe
Pomarańcza z granatem
Świeże jagody do jogurtu
Morele do jogurtu
Bananowe purée do jogurtu
Kiwi do jogurtu
Owoce tropikalne do jogurtu
Jabłko z cynamonem do jogurtu
Sosy typu chutney i salsa
Korzenna salsa gruszkowa
Chutney z mango
Salsa orzechowo-figowa
Rabarbar w syropie
Relisz pomidorowy
Słodkie sosy i syropy
Syrop figowo-klonowy
Jagody w syropie
Sos z zielonej herbaty
Sos karmelowy
Sos cytrynowy
Posypki do jogurtów
Suszone owoce i orzechy do jogurtu
Posypka wiśniowo-migdałowa
Posypka owsiano-cynamonowa
Posypka orzechowo-daktylowa
Posypka à la granola
Zdrowie poszczególnych układów organizmu
Zdrowe życie
Układ krążenia
Układ pokarmowy
Układ wydzielania wewnętrznego
Układ odpornościowy
Układ mięśniowo-szkieletowy
Układ nerwowy
Układ oddechowy
Pełnowartościowe produkty spożywcze
Pełnowartościowe produkty spożywcze a stan zdrowia
Owoce
Warzywa
Rośliny strączkowe
Pełne ziarno i stare odmiany zbóż
Orzechy i nasiona
Wodorosty
Zioła
Jogurt w kuchni
Dipy, pasty, przekąski i przystawki
Dipy i pasty
Tzatziki
Ziołowy dip na bazie fety
Humus
Guacamole
Pasta z niebieskiego sera
Kremowa pasta z czerwonej papryki
Dip z pieczonego czosnku i karczochów
Kremowy dip szpinakowy
Aïoli z awokado
Baba ghanoush
Caponata
Przekąski
Tarta z porem i karczochem
Quesadillas z czarnej fasoli
Falafel z pieczonych warzyw
Warzywna fritata w kawałkach
Przystawki
Placek chlebowy z karmelizowaną gruszką i cebulą
Placuszki ziemniaczano-cebulowe
Rollsy bakłażanowe z nadzieniem serowym
Żytnie grzanki z ziołowym jogurtem, prosciutto i wiśniami
Farsz serowy
Trójkąciki z pieczarkami
Bruschetta z grzybami
Zupy
Zupa brokułowo-pomarańczowa
Zupa ze słodkich ziemniaków z przyprawą curry
Zupa z cheddara i pasternaku
Kremowa zupa pomidorowa
Kremowa zupa z przegrzebków
Zupa kukurydziano-fasolowa z papryką chipotle
Kokosowa zupa z kurczaka
Zupa buraczana
Zupa grzybowa z makaronem
Zupa marchewkowo-dyniowa
Zupa warzywno-soczewicowa o smaku curry
Zupa ziemniaczano-porowa
Sałatki i sosy sałatkowe
Sałatki
Roszponka z owocami i sosem z niebieskiego sera
Tarta marchewka z cytrusowym sosem z imbirową nutą
Śródziemnomorska sałatka fasolowa
Sałatka z ciecierzycy, ziemniaków i kurczaka
Surówka z kapusty z kremowym sosem bazyliowym
Ogórek raita
Tunezyjska surówka marchewkowa z fetą
Letnia fasolka z marakonem pappardelle
Sosy sałatkowe
Sos z niebieskiego sera
Sos śródziemnomorski
Kremowy sos cytrynowy z imbirem
Kremowy sos bazyliowy
Sos na bazie jogurtu z owocami
Dymny sos czosnkowy
Sos z pieczonego czosnku
Pieczony czosnek
Sos z rancza na bogato
Sos do sałatki Cezar
Sos musztardowo-miodowy
Dania główne
Wegetariańskie
Chili z czarnej fasoli
Suflet z fetą i boćwiną
Makaron orzo ze szpinakiem i karczochami
Gratin z porem i cukinią
Makaron grzybowy z zielonym curry
Smażony bakłażan z soczewicą
Vindaloo ze słodkimi ziemniakami
Żółte curry z soczewicą
Szpinak i fasola zapiekane z serem feta
Placki kukurydziane na ostro
Kokosowe curry z dyni
Ryby i owoce morza
Ryba zapiekana na chrupko
Biała ryba z warzywami zapiekana w pergaminie z sosem curry
Śródziemnomorska duszona ryba
Sola w sosie szpinakowym
Gotowany łosoś w sosie kaparowym
Krewetki po kreolsku
Smażone przegrzebki w grzybowym sosie na bazie jogurtu
Fettuccine z sosem krabowo-krewetkowym
Drób
Kurczak smażony po baskijsku
Pieczony kurczak z kuskusem i jogurtem z pesto
Risotto z pieczonym kurczakiem i grzybami
Gratin z kurczaka i pieczonych warzyw
Jogurt z pesto
Kawałki kurczaka z limonkowo-miętowym sosem na bazie jogurtu
Pieczony kurczak z pikantnym sosem paprykowym
Pierś indyka w kremowym sosie estragonowym
Indyk tandoori
Indyk z czerwoną fasolą i ryżem
Mięso
Pieczeń z karkówki wołowej
Klopsiki w kremowym sosie grzybowym
Gulasz
Pilaw z mielonej wołowiny, pora i grzybów
Paprykowa wieprzowina
Kotlety wieprzowe w jogurcie z estragonem
Zapiekanka mięsna z czosnkowym purée ziemniaczanym
Czosnkowe purée ziemniaczane
Tagine z jagnięciny ze śliwkami i morelami
Udźce jagnięce z dynią i jogurtową gremolatą
Sosy
Cytrusowy sos z imbirową nutą
Jogurtowy sos serowy
Sos grzybowy
Sos koperkowy
Jogurtowy sos holenderski
Kokosowy sos curry
Zielony tajski sos jogurtowy
Zielona pasta curry
Czerwona pasta curry w stylu tajskim
Kremowa salsa verde
Biały sos czosnkowy
Czerwony tajski sos kokosowy
Kremowy biały sos
Sos z awokado
Krem z orzechów nerkowca
Kremowy sos grzybowy z orzechami nerkowca
Sos curry z orzechami nerkowca
Żółty kokosowy sos curry
Desery i mrożone jogurty
Desery
Pieczone owoce z kremowym sosem custard
Sernik cytrynowo-jagodowy
Sernik dyniowy
Jeżynowe zabajone
Suflet cytrynowy
Flan serowy z jabłkiem i cheddarem
Malinowe krówki
Cytrynowe ciasto jogurtowe
Mrożone jogurty
Mrożony jogurt waniliowy
Mrożony jogurt truskawkowy
Mrożony jogurt cytrynowy
Mrożony jogurt mokka
Mrożony jogurt tropikalny
Mrożony jogurt śmietankowo-pomarańczowy
Mrożony jogurt śmietankowo-jagodowy
Mrożony jogurt czekoladowy
Napoje
Grapefruitowe lassi
Tropikalne lassi
Eggnog jogurtowy
Marokańska kawa mrożona
Marokańska mieszanka przypraw
Koktajl śniadaniowy
Koktajl poobiedni
Idealny koktajl jagodowy
Koktajl cytrusowy
Bezalkoholowy kremowy koktajl ananasowy
Radosna pobudka
Mrożony koktajl pomarańczowy
Koktajl tropikalny
Morelowo-owsiany zestaw śniadaniowy
Morelowa eksplozja
Coconog
Grapefruitowe powitanie
Napój jagodowo-jogurtowy
Smoothie z czarnych porzeczek
Smoothie imbirowo-klonowo-figowe
Smoothie brzoskwiniowo-miętowe
Smoothie o smaku kiwi i ananasa
Rajskie smoothie brzoskwiniowe
Sojowe smoothie ananasowe
Smoothie o smaku ciasta z rabarbarem
Smoothie jagodowo-ananasowe
Smoothie malinowe
Smoothie wiśniowe
Smoothie arbuzowe
Jagodowe smoothie z granatem
Śliwka z lukrecją
Truskawkowy wir
Słowniczek
Bibliografia
Źródła
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Przeczytaj fragment

NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR
(epub)
Brak informacji
(mobi)
Brak informacji

Inni Klienci oglądali również

26,99 zł
29,99 zł

Wielka księga Basi i Franka 2

„Wielka księga Basi i Franka 2” to zbiór opowiadań autorstwa Zofii Staneckiej publikowanych w miesięczniku „Mamo, to ja” i dwanaście zupełnie nowych historii o Basi i Franku. Jak zwykle przygody ulubionego rodzeństwa prze...
33,30 zł
37,00 zł

Księga est

Publikacja ta jest zapowiedzią prawdziwej rewolucji. Rewolucji nie tylko na skalę naszego kraju, ale przede wszystkim w obszarze Twojego JA. Po raz pierwszy w Polsce książka, której wydanie polecił nam sam Joe Vitale, dla którego j...
34,40 zł
40,00 zł

"Peter von Danzig". Dzieje wielkiej karaweli 1462-1475

Książka dotyczy jednego ze słynniejszych „gdańskich” statków – wielkiej karaweli „Peter von Danzig”. Kiedy latem 1462 r. jednostka ta przybyła do Gdańska z ładunkiem soli na pokładzie, nosiła nazwę „Pierre de ...
42,63 zł
49,00 zł

Alkoholowe dzieje Polski. Czasy Wielkiej Wojny i II Rzeczpospolitej

Wśród świstu kul i w gwarze kawiarni - alkoholowe dzieje Polski od Wielkiej Wojny po wrzesień 1939 roku. Po trudach wojennych Legionów, powstaniach i zwycięskiej walce z bolszewikami w 1920 roku Polska odzyskała i ugrun...
67,94 zł
79,00 zł

Kartografia Wielkiego Księstwa Litewskiego od XV do połowy XVIII wieku

Po upływie ponad dwudziestu lat trzecie wydanie tej książki uwzględniać musi postęp badań dawnej kartografii obszaru Wielkiego Księstwa Litewskiego. Jej dorobek, zachowany i znany tylko fragmentarycznie, dokumentuje obszary trzech dzisiejszych państw n...
58,80 zł
84,00 zł

Wielka wojna Polaków 1914-1918

28 czerwca 1914 roku ofiarą zamachu w Sarajewie padł następca tronu austro-węgierskiego, arcyksiążę Franciszek Ferdynand. Jego śmierć stała się iskrą, która wysadziła beczkę prochu, na której już do lat siedziała cała Europa. Skomplikowan...
28,38 zł
33,00 zł

Wielki projekt

Ostateczna zagadka życia, Wszechświata i wszystkiego wokół.Hawking daje odpowiedzi, których nie zdołał znaleźć Einstein.Dzieło jednego z najwybitniejszych współczesnych naukowców i myślicieli, kt&oacu...
49,56 zł
59,00 zł

WIELKA HISTORIA ŚWIATA tom XI Wielkie Wojny XX wieku (1914-1945)

Pod patronatem Polskiej Akademii UmiejętnościKOMITET REDAKCYJNY:prof. dr hab. Józef Gierowskiprof. dr hab. Stanisław Grodziskiprof. dr hab. Jerzy Wyrozumski11 tom z 12 z serii Wielka Historia Świata Oficyny Wy...
9,89 zł
10,99 zł

Władca wielkiej pustyni

Oliwia, pracownica amerykańskiego biura turystycznego, marzy o wyprawie do Egiptu. Kiedy wreszcie udaje jej się wyjechać, już na początku podróży przeżywa prawdziwy koszmar. W państewku Dżabal zostaje oskarżona o przemyt narkotyków i wtrą...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!