Podręcznik został opracowany na podstawie programu nauczania ekonomii, zawartego w dokumentacji programowej dla zawodu technika ekonomisty nr 341[02]/MEN/2008.05.20. Podręcznik jest przeznaczony do...więcej »
Podręcznik Systemy logistyczne został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie technik logistyk na poziomie technikum i szkoły policealnej. Treść podręcznika obejmuje: podsta...więcej »
Podręcznik jest dostosowany do programu nauczania bloku tematycznego Elementy rachunkowości. Struktura podręczników oparta jest na zasadach kształcenia kierowanego, organizuje pracę po...więcej »
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w profilach kształcenia ogólnozawodowego do nauczania w profilu socjalnym na poziomie liceum profilowanego.Numer dopuszczenia: 19/2006.więcej »
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu technik ekonomista i technik handlowiec na poziomie technikum.Numer dopuszczenia: 28/03.więcej »
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz osób zainteresowanych dynamicznie rozwijająca się dziedzina życia.Czę...więcej »
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum elektronicznego wszystkich specjalności oraz dla słuchaczy szkoły policealnej, zawód technik elektronik.Część pierwsza o...więcej »
Proponowany podręcznik został opracowany z myślą o zewnętrznym egzaminie potwierdzającym kwalifikacje zawodowe. Zawiera wiele ciekawych przykładów z rozwiązaniami i ćwiczeń do samodzielnego ...więcej »
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, specjalizacja: produkcja piekarsko-ciastkarska. r prezentuje w nim wia...więcej »
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne polecają serię podręczników do nauki technologii gastronomicznej w zawodach:technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kucharz na poziomie technik...więcej »
Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu „kucharz” na poziomie technikum.Zawiera wiadomości o środ...więcej »
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz osób zainteresowanych dynamicznie rozwijająca się dziedzina życia.Czę...więcej »
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązując...więcej »
Podręcznik do nauki przedmiotu budownictwo z technologią, przeznaczony dla uczniów technikum i szkoły policealnej, zawód: technik budownictwa.Omówiono w nim: pojęci...więcej »
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie technik spedytor na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera szeroko opisaną wiedzę z zakresu poszczeg&oacu...więcej »
Podręcznik Rachunkowość. Część 1 w sposób praktyczny prezentuje podstawowe informacje dotyczące charakterystyki małych i średnich przedsiębiorstw w gospodarce polskiej i metod rozliczania ic...więcej »
W podręczniku, przeznaczonym dla pierwszego roku nauczania, opisano zagadnienia dotyczące klasyfikacji pojazdów samochodowych, ich własności trakcyjnych i podstaw eksploatacji oraz budowę uk...więcej »
W podręczniku, przeznaczonym dla pierwszego roku nauczania, przedstawiono podstawy rysunku technicznego z uwzględnieniem komputerowego wspomagania projektowania CAD, najważniejsze zagadnienia związ...więcej »
Podręcznik Przygotowywanie i planowanie produkcji ogrodniczej w części 1 zawiera informacje dotyczące:- czynników siedliska w uprawie roślin ogrodniczych w tym czynniki klimatyczne, wy...więcej »
Część 1 podręcznika Transport i spedycja zawiera podstawową wiedzę z różnych gałęzi transportu: samochodowego, kolejowego, lotniczego, morskiego, wodnego śródlądowego, intermodalnego ...więcej »