Witaminy i minerały w naturalnej żywności
Wystarczy tylko odrobina czasu i nieco wiedzy, byś nauczył się wprowadzać do swojej diety pełnowartościowe produkty i ograniczył spożycie przetworzonej żywności. Poprawi to stan twojego zdrowia i wspomoże leczenie wielu poważnych chorób, redukując m.in. stany zapalne i podwyższając odporność organizmu. Dzięki tej książce poznasz podstawy zdrowego odżywiania i dowiesz się, w których produktach spożywczych można znaleźć najwięcej witamin, minerałów i naturalnych probiotyków. Ich lista nie kończy się bynajmniej na najpopularniejszych witaminach C i D. Sięgając po naturalne substancje odżywcze, uruchomisz pozytywne zmiany, które odmienią twoje życie. Witaminy w jedzeniu – prosty i smaczny sposób na zdrowie.
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-8272-117-1
- ISBN druku: 978-83-8272-008-2
- Liczba stron: 316
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Wprowadzenie
Dlaczego warto jeść witaminy?
Witamina A
Aminokwasy niezbędne (egzogenne) (histydyna, izoleucyna,
leucyna, lizyna, metionina, fenyloalanina, treonina, tryptofan i walina)Aminokwasy rozgałęzione (izoleucyna, leucyna i walina)
Witamina B1: tiamina
Witamina B2: ryboflawina
Witamina B3: niacyna
Witamina B5: kwas pantotenowy
Witamina B6
Witamina B7: biotyna
Witamina B9: kwas foliowy
Witamina B12
Błonnik
Witamina C
Chlor i chlorki
Cholina
Chrom
Cynk
Witamina D
Witamina E
Fluor
Fosfor
Jod
Witamina K
Kobalt
Magnez
Mangan
MCT i LCT
Miedź
Molibden
Omega-3
Omega-6
Polifenole
Potas
Prebiotyki
Probiotyki
Przeciwutleniacze
Selen
Siarka
Sód
Wapń
Woda
Witamina Z, sen
Żelazo
Końcowe przemyślenia