Gluten na widelcu
Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz R ory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową.
Książka Gluten na widelcu :
• przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,
• wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
• odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy,
• podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten.
Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki
-
Książki »
-
Poradniki »
-
Zdrowie, Uroda »
-
Diety
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788375795516
-
EAN:
9788375795516
-
Liczba stron:
322
-
Wymiary:
16.0x24.5cm
-
Waga:
0.49kg
-
Tytuł oryginalny:
Gluten Exposed: The Science Behind the Hype and How to Navigate to a Healthy, Symptom-Free Life