Kuchnia włoska, azjatycka,
polska to jedynie część kulinarnych stron świata, o których książki znajdują
się w naszej ofercie. Mamy tytuły nie tylko dla tych, którzy głodni są dobrego
jedzenia, czy nietuzinkowych smaków pobudzających podniebienie, ale również dla
spełnionych kucharzy poszukujących inspiracji. Gotowanie obecnie przezywa swoją
drugą młodość, książki kucharskie wychodzą regularnie i każda odkrywa nowe
spojrzenie na produkty, których w kuchni nie było, albo na te, które się
przejadły. Autorzy dokładają starań by pasja do gotowana biła z każdej Książki.
O gotowaniu napisano chyba już wszystko, ale nie wszystkie przepisy zostały
spisane i czekają na odkrycie. To treści również przystosowane do różnych
potrzeb jak diety, czy dobór produktów przez wegan. Oferowane tytuły to
propozycje zarówno dla miłośników eksperymentowania jak również, wielbicieli
przepisów sprawdzonych. Coraz liczniej
autorzy i wydawcy dobierają treść tak, by podnosić świadomość jak istotne jest
to, co pojawia się na talerzu i co trafia do naszych trzewi. Jednak kategoria
książek kulinarnych to nie tylko pomysły na dania, ale również napoje i
koktajle, a także dla specjalistów, gdzie znaleźć można publikacje o
zagadnieniach technicznych, przydatnych przy prowadzeniu biznesu
gastronomicznego jak również, które pomogą podnieść wiedzę pracowników, a co za
tym idzie, jakość oferowanych wyrobów.