Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Tydzień Książki Naukowej »
MENU

Chemia żywności Tom 1(Miękka)

Główne składniki żywności

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Cena detaliczna: 99,00 zł
71,28
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 27,72 zł
Stan magazynowy: Duża ilość
Dodaj do schowka
Wysyłka: 24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.

Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika. 
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek,
z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Od 250 zł paczki dostarczamy GRATIS!

Płatność elektroniczna (PayU, BLIK, Masterpass)
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty
6,75 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie
7,75 zł
Kurier pocztowy
10,75 zł
Paczkomaty InPost
9,75 zł
Kurier
12,75 zł
Odbiór w księgarni PWN (tylko PayU i BLIK)
GRATIS!
Płatność za pobraniem
Poczta Polska - odbiór w punkcie
10,75 zł
Kurier pocztowy
12,75 zł
Kurier
15,75 zł

Chemia żywności Tom 1

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.

W tomie 1opisano:

  • zakres i rolę chemii żywności;
  • budowę surowców i produktów żywnościowych;
  • udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych;
  • występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych;
  • interakcje składników żywności;
  • składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.


Patroni medialni:
Patroni

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Inni Klienci oglądali również

Zarządzanie jakością żywności

Pierwsze profesjonalne opracowanie, w którym zarządzanie jakością żywności zostało przedstawione w ujęciu technologiczno-menedżerskim. Głównym elementem tego ujęcia jest nowoczesne zastosowanie technologicznych i menedżerskich teorii jako...
24,00 zł

Toksykologia żywności bez tajemnic

Toksykologia żywności. Książka zawiera popularną, ale w pełni naukowo udokumentowaną prezentację współczesnej wiedzy na temat skażeń biologicznych i zanieczyszczeń chemicznych żywności, którą codziennie spożywamy. Jest to praktyczny porad...

Tabele składu i wartości odżywczej żywności

Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia. Tabele składu i wartości odżyw...
47,05 zł

Na pograniczu chemii i biologii Tom 19

Podręcznik dla studentów chemii, biologii, chemii bioorganicznej, biotechnologii i biologii molekularnej oraz dla młodych pracowników nauki.

Teraz matura Chemia Tuż przed egzaminem

Niezastąpiona pomoc w doskonaleniu kluczowych umiejętności maturalnych! Publikacja opracowana przez ekspertów zgodnie z wytycznymi CKE dotyczącymi egzaminu maturalnego z chemii od roku szkolnego 2014/2015. Zawiera zarówno przekrojow...

Chemia ogólna

Skrypt przeznaczony jest dla słuchaczy Studium Języka Polskiego dla Cudzoziemców, którzy przygotowują się do podjęcia wyższych studiów w Polsce w Akademii Medycznej, Akademii Rolniczej, Politechnice lub Uniwersytecie; kierunek - ch...
36,90 zł

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu Piekarz Technik technologii żywności

W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach. Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uw...

Chemia Tom 1 Zbiór zadań wraz z odpowiedziami 2002-2019

Zbiór zadań maturalnych wraz z odpowiedziami.Zbiór dostosowany dla potrzeb tzw. starej matury do roku 2014, obecnych maturzystów 2015-2023 oraz do matury od roku 2023.Dla kandydatów na Uniwersytety Medyczne oraz ...
28,14 zł

Chemia organiczna w służbie farmacji Tom 46

Pierwsza połowa XX wieku charakteryzowała się ogromnym rozkwitem badań w wielu dziedzinach nauki. Wśród badaczy wytyczających nowe kierunki rozwoju chemii organicznej znalazła się poznańska uczona Rufina Stella Ludwiczak. Jej szeroko zakrojone b...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!