MENU

Gluten na widelcu

(eBook)

Jeść, czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową

0.00  [ 0 ocen ]
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły »
  • Druk: Łódź, 2017

  • Autor: Peter H.R. Green, Rory Jones

  • Wydawca: Galaktyka

  • Formaty:
    mobi
    ePub
    (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Gluten na widelcu

Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz Rory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową. Książka Gluten na widelcu : • przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem, • wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić, • odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy, • podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten. Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć. Dowiedz się: Czy dieta bezglutenowa jest dla ciebie Poznaj ukryte zagrożenia związane z jej stosowaniem Odkryj związek między odżywianiem się, jelitami a mózgiem Pozbądź się dręczących objawów W tej błyskotliwie napisanej książce autorzy wyjasniają, co tak naprawdę wiadomo o glutenie. To niezbędna pozycja dla osób, które szukają nie tylko informacji, lecz także mądrości na temat tego ważnego i budzącego tyle nieporozumień zagadnienia. dr n.med. Jerome Groopman, wykładowca w Harwardzkiej Szkole Medycznej Doktor Peter Green, wiodący specjalista w dziedzinie opieki nad pacjentami z celiakią, oraz specjalizująca się w tematyce naukowej pisarka Rory Jones wyjaśniają dolegliwości związane z glutenem i tłumaczą, w jaki sposób każdy człowiek może zoptymalizować swoje zdrowie. To bardzo pożyteczna książka. I łatwo przyswajalna! dr n.med. Martin J.Blaser, specjalista w dziedzinie chorób zakaźnych ze Szkoły Medycznej Uniwersytetu Nowojorskiego, kierownik Projektu Badania Ludzkiego Mikrobiomu i autor książki Utracone mikroby Jeśli rozważasz przejście na dietę bezglutenową lub męczy cię medialny szum związany z glutenem, koniecznie przeczytaj tę książkę. Dwójka uznanych specjalistów przystępnym językiem porządkuje zamieszanie, które powstało wokół glutenu, diety bezglutenowej, celiakii, nieceliakalnej nietolerancji glutenu i innych chorób związnych (rzeczywiście lub rzekomo) z pszenicą. Przy okazji autorzy przedstawiają pułapki diety bezglutenowej, wskazania do niej i mechanizmy schorzeń mających związek z glutenem. Wymieniają choroby, w których dieta bezglutenowa może pomóc, ale tez piszą, dlaczego owa dieta nie jest odpowiednia dla każdego. To jedna z najlepszych książek na ten temat, jakie ukazały się w języku polskim. Damian Parol, dietetyk Autorzy w niezwykle przystępny sposób tłumaczą, kiedy i dlaczego można przejść na dietę bezglutenową i jak bezpiecznie dla zdrowia takie ograniczenia wprowadzić, aby uniknąć niedoborów żywieniowych. Przedstawiają również inne pomysły na radzenie sobie z problemami zdrowotnymi, niekiedy pochopnie uznawanymi za nietolerancję glutenu. To bardzo pouczająca lektura i pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy rozważają konieczność wykluczenia glutenu z jadłospisu - jako dietetyk przyglądam się temu trendowi z zainteresowaniem, ale i z rozsnącymi obawami. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyk kliniczny, psychodietetyk Badania nad glutenem - tajemniczym białkiem obwinianym o całe zło tego świata - wciąż trwają. Ta lektora nie da ci prostej i jednoznaczej odpowiedzi na pytanie: "Czy mam jeść glyten?". Postawi natomiast przed toba mnóstwo nowych pytań. To prawdziwe kompedium chorób, na które spożywanie glutenu może mieć wpływ, choć nie musi. Autorzy udowadniają, że nie wszystkie problemy trawienne wynikają z faktu spożywania glutenu. Za sporą część kłopotów mogą odpowiadać suplementy, leki, niewłaściwe menu bądź stres. Gluten na widelcu pokazuje też światełko w tunelu wszystkim, którzy muszą stosować dietę bezglutenową do końca życia. Szczepionki czy enzymy wspomagające trawienie tego białka to nie tylko piękna pieśń przyszłości, ale tez obiecujące terapie, nad którymi pracują naukowcy. Justyna Marszałkowska-Jakubik, dietetyk

  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
    Minimalne wymagania sprzętowe:
    procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    Pamięć operacyjna: 512MB
    Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
    Minimalne wymagania oprogramowania:
    System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
    Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
    Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Przeczytaj fragment

NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR
(mobi)
Brak informacji
(epub)
Brak informacji

Inni Klienci oglądali również

7,80 zł
10,00 zł

Miody i piwa, które leczą. 124 receptury

Książka "Miody i piwa, które leczą" to zbiór przepisów na łatwe do wykonania domowym sposobem trunki, które mają dobroczynne działanie, doskonały smak, wygląd i zapach. Amatorzy tych napitków znajdą tu wiele...
13,50 zł
15,00 zł

Alergia. Skuteczne metody leczenia

Męczą Cię napady kaszlu? Cierpisz na chroniczny nieżyt nosa? Miewasz duszności, wysypki lub łzawienia? Zastanawiasz się, jaka jest przyczyna Twoich dolegliwości? Alergia! – oto odpowiedź. Choroba ta jest jedną z najczęściej występujących w XXI wi...
18,00 zł
20,00 zł

Samoleczenie aloesem

O wszechstronnym działaniu ziół nie trzeba nikogo przekonywać. Któż z nas w chwilach kryzysowych nie pił mięty czy nie płukał włosów w korze dębowej? A herbatka malinowa i okłady z babki lancetowatej?! W prezentowanej książce Teres...
24,08 zł
28,00 zł

Na krawędzi widelca. Spowiedź bulimiczki

Nie jestem ekspertką w dziedzinie psychologii, psychiatrii czy dietetyki, ale jedną z wielu osób zmagających się z zaburzeniami odżywiania. Jestem kobietą, która nie potrafiła zaakceptować pustki i beznadziejności, jakimi wypełniły mni...
23,63 zł
26,25 zł

Gluten-Free Desserts

Are you gluten intolerant? Do you have a sweet tooth but worrying about your gluten allergy? In this book you will find over 60 delicious recipes with illustrations for gluten-free desserts: ? Muffins ? Cupcakes ? Brownies ? Tarts ? Cheesecakes ? Smoot...
29,48 zł
39,30 zł

Niebezpieczne zboża. Groźny gluten

Niemal we wszystkich kulturach produkty zbożowe są podstawowym elementem diety. Czy rzeczywiście są one zdrowe dla każdego? Dla osób, które są uczulone na gluten – białko znajdujące się we wszystkich zbożach – produkty mączne ...
30,95 zł
35,99 zł

Rosja od kuchni. Jak zbudować imperium nożem, chochlą i widelcem

Z tej książki dowiecie się, jak – i po co! - kucharz Stalina uczył kucharza Gorbaczowa śpiewać do drożdżowego ciasta. Dlaczego Nina, kucharka z wojny w Afganistanie, zmuszała się, by gotując, myśleć o czymś przyjemnym. Kto wygrał konkurs na na...
41,67 zł
47,90 zł

Hashimoto na widelcu

Wiesz już, że jesteś „motylkiem” – zdiagnozowano u ciebie chorobę Hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, które powinnaś wprowadzić? Masz problem z utrzymaniem pr...
22,28 zł
24,76 zł

Gluten Free Warrior

Do you want to lose weight?Workout gives no result?Books like 'become a commando' in 8 weeks are rubbish?You're trying different diets, supplements, and after a few weeks looks like it makes no sense? And...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!