Na biegunki i zaparcia cierpi około 20% dzieci. W poradniku napisanym przez znanego i cenionego specjalistę z CZD można znaleźć niezbędne i rzetelne informacje dotyczące problemów z trawieni...więcej »
Drugie wydanie książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia D...więcej »
Pierwsza publikacja na polskim rynku wydawniczym dotycząca encefalopatii wątrobowej, niewątpliwie oczekiwana przez wielu lekarzy, została przygotowana przez interdyscyplinarny zespół specjal...więcej »
Autorzy zawarli w książce podstawowe informacje o objawach, czynnikach sprzyjających rozwojowi zespołu jelita nadwrażliwego, budowie przewodu pokarmowego oraz zaburzeniach trawienia i wchłaniania.więcej »
W książce omówiono zagadnienia chorób górnego odcinka przewodu pokarmowego w zakresie niezbędnym w codziennej praktyce lekarza rodzinnego. Omówiono epidemiologię występo...więcej »
SPIS ROZDZIAŁÓWSłowo wstępneProf. dr hab. n. med. Wojciech P. PolkowskiWczesny rak żołądka Dr hab. n. med. Krzysztof ZinkiewiczLaparoskopia diagnostyczna Dr n. me...więcej »
Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje n...więcej »
Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska.W razie choroby trzeba st...więcej »