Dwutomowa publikacja została przygotowana przez Zespół specjalistów z najlepszych ośrodków w całej Polsce pod redakcją prof. dr. hab. n. med. Andrzeja Przylipiaka. Monografia stanowi drugie wydanie...
Dwutomowa publikacja została przygotowana przez Zespół specjalistów z najlepszych ośrodków w całej Polsce pod redakcją prof. dr. hab. n. med. Andrzeja Przylipiaka. Monografia stanowi drugie wydanie...
Publikacja została przygotowana przez specjalistkę z zakresu kosmetologii oraz trychologii dr Claudię Musiał. Monografia holistycznie obejmuje tematykę starzenia się skóry – począwszy od nauk po...
Publikacja prezentuje tytułowe zagadnienie w sposób nie tylko teoretyczny, ale przede wszystkim praktyczny. Treści – oparte na naukowym piśmiennictwie – pozwalają na zgłębienie wiedzy w tym zakresi...
Nagłe zatrzymanie krążenia (NZK) w trakcie lub w niedługim czasie po aktywności sportowej to zawsze zdarzenie niezwykle dramatyczne, ponieważ występuje w sposób nieprzewidziany i najczęściej dotyka...
Dietetyka w psychiatrii i neurologii jest książką z zakresu edukacji żywieniowej przeznaczoną nie tylko dla lekarzy psychiatrów, lekarzy rodzinnych, dietetyków, psychologów, studentów medycyny, lec...
Publikacja Podstawy kosmetologii leczniczej została przygotowana przez zespół specjalistów pod kierunkiem dr hab. Dominiki Wcisło-Dziadeckiej, prof. SUM.
Podręcznik w sposób szczegółowy opisuje wi...
Podręcznik Dietetyka w chorobach nowotworowych to kompendium wiedzy poruszające cały kompleks zagadnień związanych z szeroko pojętą problematyką dieta-nowotwory. Stanowi niezbędne w codziennej prak...
Książka stanowi wyczerpujące kompendium wiedzy na temat budowy i czynności skóry, a także zachodzących w skórze procesów w wyniku działania produktów kosmetycznych.
„Kardiologia sportowa w praktyce klinicznej” jest przykładem opracowania unikalnego w skali kraju w tym temacie. Uwzględniono wszystkie elementy, których znajomość konieczna jest...
Nutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony wpływ składników pokarmowych na funkcjonowani...
Publikacja w 2021 roku została wyróżniona Nagrodą Zespołową I. stopnia Jego Magnificencji Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie –prof. dr. hab. Michała Zasa...
Publikacja Lek pochodzenia naturalnego została przygotowana pod redakcją prof. dr hab. n. farm. Anny Kiss.
Poszczególne rozdziały prezentują najważniejsze rośliny lecznicze, na których oparty jest ...
Monografia Kosmetologia z immunologią skóry została przygotowana przez Annę Drobnik i Aleksandrę Słodką. Podręcznik stanowi pierwsze tak obszerne opracowanie łączące współczesną kosmetologię prakty...
Pierwsza część książki Modelowanie sylwetki metodą Delaviera. Ćwiczenia i programy domowego treningu siłowego zawierała podstawy treningu kulturystycznego oraz odpowiedzi na najważniejsze pytania z...
Temat mikrobioty jelitowej i jej zaburzeń jest obecnie jednym z najbardziej „gorących” zagadnień medycznych. Prace naukowe opublikowane w ostatnich 10 latach, pozwoliły zrozumieć jak znaczny może b...
Publikacja Stomatologia społeczna została przygotowana pod redakcją prof. dr hab. Krystyny Pawlas oraz prof. dr hab. Tomasza Konopki. To jedyna książka na polskim rynku wydawniczym, kt...
U podstaw wydania II tomu Kosmetologii leżała konieczność kompleksowego ujęcia całości zagadnień kosmetologicznych, uzupełnionych o wiedzę nauk zintegrowanych z kosmetologią. Opracowanie powstało n...
Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywi...
Monografia poruszająca problem zaburzeń odżywiania. Bardzo dokładnie opisuje i wyjaśnia patomechanizm działania jadłowstrętu i bulimii psychicznej.Opisane zostały klasyfikacja i kryteri...