Transformative VisionsAn illustrated history of the Twelve Step programDrawing on art, literature, and scientific research, scholar and therapist Kikan Massara delves into the Twe...więcej »
Książka o dobrym wychowaniu autorstwa znanej i cenionej ekspertki z zakresu etykiety i dress code’u, wykładowcy akademickiego dr Ireny Kamińskiej-Radomskiej nie jest typowym porad...więcej »
Książka Adama Granville’a opowiadająca o jednym z najważniejszych turniejów tenisowych na świecie, która bardzo wnikliwie, ale w sposób niezwykle przystępny i pełny humor...więcej »
Książka powstała w nawiązaniu do jednej z wystaw zdjęć najsłynniejszego polskiego fotografa sportowego – Leszka Fidusiewicza i zaproszonych do współpracy przyjaciół artysty. Prezentuje kultowe zdję...więcej »
Wprawdzie Zofia Stryjeńska zasłynęła przede wszystkim jako malarka i ilustratorka, jednak – jak się okazuje – umiejętnie posługiwała się również piórem. Wznowiony kodeks zasad savoir-vivre’u, zatyt...więcej »
Kolejnym bohaterem serii „Medaliści”, powstającej we współpracy z Polskim Komitetem Olimpijskim, jest Waldemar Baszanowski (1935–2011) – wybitny polski sztangista. Ba...więcej »
Kolejnym bohaterem serii „Medaliści”, powstającej we współpracy z Polskim Komitetem Olimpijskim, jest Waldemar Baszanowski (1935–2011) – wybitny polski sztangista. Baszanowski to czterokrotny olimp...więcej »
A career-spanning retrospective of the greatest cat photographerOn a winter’s night in 1949 in New York City, young marketing student and budding photographer Walter Chandoha spotted a ...więcej »
An international guide to award winning packaging designThe field of package design never ceases to expand and innovate, making it one of the most vibrant, competitive, and fast-evolvin...więcej »
Ta książka z pewnością zadziała jak cudowne lekarstwo dla naszej wymęczonej zmartwieniami i lękami duszy. (Olga Tokarczuk) Jedna z najwybitniejszych światowych badaczek surrealizmu stworzyła niez...więcej »
A Century’s Worth of Pleasure and PauseSelling the most delicious vicesVices or virtues: drinking and smoking provided marketers with products to be forged into visual feast...więcej »
Magdalena Gorzkowska, autorka bestsellerowych „Ziół. Jak zbierać, przetwarzać, stosować", powraca z drugim tomem poradnika poszerzonym dodatkowo o dział poświęcony nalewkom. Książka zawiera interes...więcej »
A culinary and graphic travelogue through EuropeJim Heimann’s new book on Menu Design in Europe is a mouthwatering feast for the eyes, featuring hundreds of European menus from the earl...więcej »
Zasady savoir-vivre’u to nie sztywny kołnierz, który krępuje nasze wszystkie ruchy. Bywa, że o dobrym wychowaniu świadczy raczej umiejętność sprawnego ich łamania niż ślepe przestrzeganie. Etykieta...więcej »
„Etykieta w biznesie” w praktyczny sposób skupia się przede wszystkim na zewnętrznych formach dobrego wychowania w pracy, prezentuje normy i zasady. Umiejętne posługiwanie się ni...więcej »
„Etykieta w biznesie” w praktyczny sposób skupia się przede wszystkim na zewnętrznych formach dobrego wychowania w pracy, prezentuje normy i zasady. Umiejętne posługiwanie się ni...więcej »
„Piłkarze. Medaliści” – kolejny minialbum z serii Medaliści, której bohaterami są wybitni polscy sportowcy, poświęcony został reprezentantom Polski w piłce nożnej, kt&oacut...więcej »
A tour of contemporary home decor around the worldWith an inspirational richness and diversity of styles, these homes, residences, hideaways, and studios will astound and astonish, no matter ...więcej »
Poradnik dla tych, którzy chcą zbierać zioła, suszyć je, przetwarzać i wykorzystywać dla zdrowia i urody. Układ ziół w książce zgodny jest z kalendarzem zbiorów (od wiosny do jesieni). Autorka dokł...więcej »
Książka Adama Granville’a opowiadająca o jednym z najważniejszych turniejów tenisowych na świecie, która bardzo wnikliwie, ale w sposób niezwykle przystępny i pełny humoru opowiada o wszystkim, co ...więcej »