Jeżeli dotąd nie znaliście Nadii Cateriny Munno czyli Pasty Queen, to znaczy, że nie wiecie nic na temat prawdziwej włoskiej kuchni. W mediach społecznościowych jej kulinarne poczynania śledzi pr...więcej »
Max La Manna, uznany jest za jednego z 30 najlepszych szefów kuchni zmieniających przyszłość żywności według magazynu VegNews. Jego najnowsza książka „I gotowe!” zdobyła nagrodę...więcej »
Nie ma jednej kuchni greckich wysp – kulinarnego kanonu, który powtarzałby się na domowych i tawernianych stołach zarówno na Cykladach czy Sporadach, jak i na Wyspach Jońskich c...więcej »
Dobre samopoczucie rodzi się w kuchni! W naszych kuchniach dzieje się czasem magia – gdy po ciężkim dniu siadamy do stołu, a zapach gorącej zupy działa jak balsam na duszę, wtedy czujemy, jak...więcej »
Z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim! Czy wiesz, że można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu oraz doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najpiękniejszym zapach...więcej »
„Uwielbiam tę książkę. Jest pełna mądrości i hojnie obdarza nas przepisami na proste w przygotowaniu, smakowite dania. Każda strona to prawdziwa uczta” – Nigella Lawsonwięcej »
Dookoła świata można podróżować nie wychodząc z kuchni! Piotr Ibrahim Kalwas od lat podróżuje, próbuje lokalnych dań i gromadzi przepisy. Efektem tych wojaży jest książka kuch...więcej »