Księga mięsa - Outlet
Lepiej rzadziej, ale dobrze!
Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny.
Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów – od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji – dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz!
Pokażcie co potraficie! Powodzenia i smacznego!
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki »
-
Kuchnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788378446118
-
EAN:
9788378446118
-
Liczba stron:
240
-
Wymiary:
25.0x27.0cm
-
Waga:
1.32kg
-
Tytuł oryginalny:
Fleisch Ein wertvolles Lebensmittel bewusst geniefien