Po prostu chleb
Czy może być coś lepszego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika?
Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny sposób tłumaczy, jak wyhodować własny zakwas, odpowiednio go prowadzić, a następnie używać do wyrobu domowego pieczywa.
Znajdziesz tutaj podstawowe przepisy, idealne dla osób początkujących, a także wiele receptur dla tych, którzy pieką na zakwasie już od jakiegoś czasu. Dzięki tej książce upieczesz nie tylko chleb, bułki czy bagietki, ale również ciasta i inne słodkości.
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki »
-
Kuchnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788327126764
-
EAN:
9788327126764
-
Liczba stron:
160
-
Wymiary:
17.0x22.0cm
-
Waga:
0.30kg
-
Tytuł oryginalny:
So einfach geht Sauerteig