Potrawy mięsne
Przedstawiamy sprawdzone przepisy na dania z różnych rodzajów mięs i drobiu. Znajdą tu państwo ciekawe pomysły na codzienne posiłki oraz spotkania i uroczyste przyjęcia w gronie rodziny i przyjaciół. Pokazujemy, jak przyrządzić krok po kroku np. roladki cielęce z pomidorami, wątróbkę w pomarańczach, chrupiące skrzydełka, indyka w sosie imbirowym, pieczeń jagnięcą, kotlety cygańskie, frykadelki, pasztet z królika, gulasz wołowy, sznycel wiedeński, kotlety drobiowe w sezamie czy kaczkę duszoną. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Surówki i sałatki, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-7774-573-1
- ISBN druku: 978-83-7774-044-6
- Liczba stron: 32
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Wstęp 1 Schab ze śliwkami 2 Boczek z owocami 2 Bitki wieprzowe z cebulą 2 Schab zapiekany z jabłkami 4 Kotlety cygańskie 4 Golonka w piwie 4 Gulasz wołowy 6 Bitki wołowe z grzybami 6 Zrazy wołowe 6 Pieczeń wołowa 8 Żeberka w sosie pomidorowym 8 Wołowina w galarecie 8 Cielęcina duszona z warzywami 10 Roladki cielęce z pomidorami 10 Sznycel wiedeński 10 Kotlety jagnięce 12 Pieczeń jagnięca 12 Gulasz z jagnięciny 12 Przekładaniec 14 Gołąbki 14 Pulpety w sosie warzywnym 14 Kulki mielone 16 Papryka nadziewana 16 Frykadelki 16 Pasztet mięsny 18 Pasztet z królika 18 Wątróbka w pomarańczach 20 Wątróbka wołowa 20 Wątróbka cielęca 20 Filety z kurczaka w krakersach 22 Kotlety de volaille’e 22 Udka w sosie pieczarkowym 22 Kurczak z makaronem i warzywami 24 Kurczak nadziewany kaszą 24 Chrupiące skrzydełka 24 Rolady z indyka ze szpinakiem 26 Indyk w sosie imbirowym 26 Kotlety mielone z indyka 26 Kacze udka z jabłkami 28 Kaczka duszona 28 Filet z kaczki 28 Rolada z kury 30 Kurze udka z warzywami 30 Kotlety drobiowe w sezamie 30