Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrazasz zgode na uzycie tych ciasteczek. Wiecej informacji, w tym o mozliwosci zmiany ustawien cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatnosci.
MENU

RODO Ochrona danych osobowych(Miękka)

Przewodnik po zmianach z nową ustawą ODO

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Produkt niedostępny
Zarezerwuj i odbierz w księgarni stacjonarnej PWN
Dodaj do schowka

RODO Ochrona danych osobowych

Prezentujemy Państwu jedyną na rynku publikację, w której przedstawiono szczegółowe porównanie przepisów ustawy z 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych z przepisami ustawy z 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz przepisami zawartymi w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Przygotowaliśmy ją z myślą o wszystkich, którzy wdrażają nową regulację w swojej działalności.

Zmiany przepisów zostały przedstawione w unikalnej, tabelarycznej formule. Publikacja zawiera:
•tabelaryczne zestawienie treści przepisów obu ustaw o ochronie danych osobowych i odpowiadających im – pod względem przedmiotu regulacji – przepisów rozporządzenia w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych;
•wyjaśnienia i komentarze eksperta do każdego zmienionego przepisu wraz z uzasadnieniem prawodawcy, jaki skutek wywiera poszczególna zmiana.

Dzięki temu książka jest znakomitym drogowskazem w gąszczu nowej regulacji i znacznie ułatwia zorientowanie się w zmianach, jakie wprowadzają nowa ustawa o ochronie danych osobowych i rozporządzenie o ochronie danych (RODO).

Aby sprostać oczekiwaniom profesjonalistów, zmiany przedstawione są w konfiguracji dotychczas obowiązujących przepisów. Tekst przepisów wzbogaciliśmy ponadto o hasła w klamrach opisujące poszczególne artykuły.

Niniejsza publikacja adresowana jest zarówno do osób pełniących funkcje administratora i inspektora ochrony danych w organach administracji rządowej i samorządowej, osób zarządzających, kierowników jednostek oraz ich pracowników, jak i do przedsiębiorców, którzy zobowiązani są do gromadzenia danych swoich klientów.



Zalety publikacji:

Jedyna na rynku publikacja zawierająca szczegółowe porównanie przepisów ustawy z 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych z przepisami ustawy z 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz przepisami RODO.

Zmiany przepisów zostały przedstawione w unikalnej, tabelarycznej formule.

Każdy nowy lub zmieniony przepis jest opatrzony wyjaśnieniem eksperta.

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Cele osobowe i rzeczowe w konfliktach zbrojnych w świetle prawa międzynarodowego

Książka Cele osobowe i rzeczowe w konfliktach zbrojnych w świetle prawa międzynarodowego to pierwsza na polskim rynku monografia wskazująca dopuszczalne prawnie cele w konfliktach zbrojnych zarówno o charakterze międzynarodowym, jak i niemiędzyn...

Homo militans. Rycerskie wzory i wzorce osobowe w średniowiecznej Polsce

Następna po Homo nobilis odsłona badań nad wzorami i wzorcami osobowymi, które w każdej epoce kształtują postawy i styl życia ludzi. Tym razem autorka na podstawie źródeł, głównie kronikarskich, analizuje sylwetkę wzorcowego wojownika i r...

Dasz radę! Czyli jak przeżyłem nowotwór złośliwy

Ludzie żyją normalnie: każdy ma swoje sprawy, problemy i przyjemności i w codziennym biegu często zapominamy o tym, jak bardzo ulotne może być to, co uważamy za oczywiste – oddech, energia, dobre samopoczucie, czyli zdrowie. A przecież zaws...

Dania. Początki państw

Wejście Danii na arenę dziejów to historia brawurowych wypraw wikińskich jarlów na wybrzeża zachodniej Europy i dalej, docierających nawet do wybrzeży Morza Czarnego i Azji Mniejszej. W opowieści o tej części Skandynawii, jak w kalejdosk...

Przegląd Badań Edukacyjnych 28a Pomiar pośredni cech modelowanych w strukturze opozycji Formuły integracji danych

Pomiar pośredni służy odwzorowywaniu wielkości, które są pochodną innych wielkości. Podręcznik obejmuje prezentację podstaw teoretycznych tego rodzaju pomiaru oraz przegląd modeli cech o strukturze opozycji będących pochodnymi wielkościami. Szcz...

Dania i potrawy z ziemniaków Siostry Marii

Dania i potrawy z ziemniaków Siostry Marii to kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na lubiane i łatwe do przygotowania potrawy z ziemniaków, od opiekanych kartofelków zaczynając, poprzez...

Wok dania kuchni orientalnej

Prezentujemy przepisy na kolorowe dania kuchni orientalnej. Przyrządzane w woku, pełne zaskakujących smaków potrawy typu stir-fry, a także przysmaki smażone w głębokim oleju, duszone i gotowane na parze.

ECDL Moduł 5 Bazy danych

Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych (European Computer Driving Licence - ECDL) potwierdza zdobycie umiejętności w zakresie obsługi komputera i programów użytkowych po odbyciu międzynarodowego systemu szkoleń. W Polsce licencji na szkole...

RODO Przewodnik dla adwokatów i aplikantów adwokackich

Praktyczny przewodnik poświęcony ochronie danych osobowych w polskim porządku prawnym z uwzględnieniem RODO. Wybrane założenia metodyki działań adwokatów oraz organów samorządu adwokackiego w związku z wejściem w życie RODO.

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!