Transformacja energetyczna RP stanowi obszar integrujący wokół swoich wyzwań przedstawicieli tak wielu odległych dziedzin i dyscyplin naukowych. Mamy zatem do czynienie z niekonwencjonalną, ...więcej »
Autor przedstawia problem realizacji celów systemu prawa zamówień publicznych w świetle informatyzacji działań administracji publicznej w sposób kompleksowy i pełen. (...) Publ...więcej »
Celem głównym niniejszego opracowania jest określenie socjoekonomicznych i demograficznych uwarunkowań sytuacji gospodarstw domowych rodzin monoparentalnych, ze szczególnym uwzględnie...więcej »
Należy zauważyć, że ryż jest najważniejszą rośliną uprawną na świecie, żywienie ponad połowy populacji globu jest uzależnione od ryżu. W jaki sposób ryż stał się produktem globalnym? (...) C...więcej »
O bardzo dobrej sytuacji młodzieży na niemieckim rynku pracy decyduje, oprócz sytuacji gospodarczej i procesów demograficznych, wysokie zaangażowanie partnerów społecznych w k...więcej »
Szeroko rozumiana logistyka bezpieczeństwa wpływa na globalną gospodarkę i organizacje w dwojaki sposób.Po pierwsze, państwo ponosi wiele wydatków związanych z zarządzaniem kryz...więcej »
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista zawiera treści z zakresu kwalifikacji EKA.04 (Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej). Prezentuje obszerny materiał dotyczący gospodarowan...więcej »
Prezentowana książka pt. Stabilność unii walutowej zapoznaje Czytelnika z wieloma aspektami procesu integracji walutowej. Podstawowym jej walorem jest połączenie obszaru teoretycznego i empiryczneg...więcej »
Publikacja skierowana do uczniów klas 1–4 szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik ekonomista. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.35. (Planowanie i pr...więcej »
Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk − zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.32 (Organizacja transportu). Prezentuje wiedzę na temat planowania i organizowania procesów spedy...więcej »
Publikacja przeznaczona do praktycznej nauki zawodu technik logistyk w zakresie kwalifikacji A.30. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybuc...więcej »
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej...więcej »
Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk obejmujący treści z zakresu 1 części kwalifikacji A.32 (Organizowanie i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w jednostkach gospodarczych)....więcej »
Podręcznik do nauki: przygotowywania oferty usług gastronomicznych, planowania działań związanych z promocją gastronomii, kalkulacji kosztów, prowadzenia spr...więcej »
Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży)....więcej »
Podręcznik do nauki zawodu sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 2 części kwalifikacji A.18 (Sprzedaż towarów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych ze spr...więcej »
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia zagadnienia dotyc...więcej »