Poradnik językowego savoir-vivre´u.Szczegółowo przedstawia zasady grzeczności językowej obowiązujące w relacjach między różnymi osobami, np. przełożonym i podwładnym, i w ...więcej »
Książka o dobrym wychowaniu autorstwa znanej i cenionej ekspertki z zakresu etykiety i dress code’u, wykładowcy akademickiego dr Ireny Kamińskiej-Radomskiej nie jest typowym porad...więcej »
Książka Adama Granville’a opowiadająca o jednym z najważniejszych turniejów tenisowych na świecie, która bardzo wnikliwie, ale w sposób niezwykle przystępny i pełny humor...więcej »
Książka powstała w nawiązaniu do jednej z wystaw zdjęć najsłynniejszego polskiego fotografa sportowego – Leszka Fidusiewicza i zaproszonych do współpracy przyjaciół artysty. Prezentuje kultowe zdję...więcej »
Wprawdzie Zofia Stryjeńska zasłynęła przede wszystkim jako malarka i ilustratorka, jednak – jak się okazuje – umiejętnie posługiwała się również piórem. Wznowiony kodeks zasad savoir-vivre’u, zatyt...więcej »
Kolejnym bohaterem serii „Medaliści”, powstającej we współpracy z Polskim Komitetem Olimpijskim, jest Waldemar Baszanowski (1935–2011) – wybitny polski sztangista. Baszanowski to czterokrotny olimp...więcej »
"W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. (…) Praca może mieć duże walory informacyjne (przeglądowe, statys...więcej »
„Historia olskiego smaku” opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstawia nie tylko zmieniające się przez wieki men...więcej »
Ta książka z pewnością zadziała jak cudowne lekarstwo dla naszej wymęczonej zmartwieniami i lękami duszy. (Olga Tokarczuk) Jedna z najwybitniejszych światowych badaczek surrealizmu stworzyła niez...więcej »
Kuchnia śląska? To nie tylko żur, krupniok, czy rolada z ziemniaczanymi kluskami i modrą kapustą. Śląskie niebo było kiedyś potrawą równie popularną, jak rolada. Kto dziś wie, co to za danie? Śl...więcej »
Magdalena Gorzkowska, autorka bestsellerowych „Ziół. Jak zbierać, przetwarzać, stosować", powraca z drugim tomem poradnika poszerzonym dodatkowo o dział poświęcony nalewkom. Książka zawiera interes...więcej »
Kto był ojcem polskiego sportu?Czy najpopularniejsza lekkoatletka II RP była mężczyzną?Jak pływak został agentem?Dlaczego wybitnego piłkarza skazano na zapomnienie?Jak zdjęc...więcej »
Zasady savoir-vivre’u to nie sztywny kołnierz, który krępuje nasze wszystkie ruchy. Bywa, że o dobrym wychowaniu świadczy raczej umiejętność sprawnego ich łamania niż ślepe przestrzeganie. Etykieta...więcej »
„Etykieta w biznesie” w praktyczny sposób skupia się przede wszystkim na zewnętrznych formach dobrego wychowania w pracy, prezentuje normy i zasady. Umiejętne posługiwanie się ni...więcej »
„Etykieta w biznesie” w praktyczny sposób skupia się przede wszystkim na zewnętrznych formach dobrego wychowania w pracy, prezentuje normy i zasady. Umiejętne posługiwanie się ni...więcej »
„Piłkarze. Medaliści” – kolejny minialbum z serii Medaliści, której bohaterami są wybitni polscy sportowcy, poświęcony został reprezentantom Polski w piłce nożnej, kt&oacut...więcej »
Poradnik dla tych, którzy chcą zbierać zioła, suszyć je, przetwarzać i wykorzystywać dla zdrowia i urody. Układ ziół w książce zgodny jest z kalendarzem zbiorów (od wiosny do jesieni). Autorka dokł...więcej »
Książka Adama Granville’a opowiadająca o jednym z najważniejszych turniejów tenisowych na świecie, która bardzo wnikliwie, ale w sposób niezwykle przystępny i pełny humoru opowiada o wszystkim, co ...więcej »
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: ...więcej »