A culinary and graphic travelogue through EuropeJim Heimann’s new book on Menu Design in Europe is a mouthwatering feast for the eyes, featuring hundreds of European menus from the earl...więcej »
Publikacja w 2021 roku została wyróżniona Nagrodą Zespołową I. stopnia Jego Magnificencji Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie –prof. dr. hab. Michała Zasa...więcej »
Innovative, intimate architecture from China to ChileDesigning private residences has its own very special challenges and nuances for the architect. The scale may be more modest than public p...więcej »
U podstaw wydania II tomu Kosmetologii leżała konieczność kompleksowego ujęcia całości zagadnień kosmetologicznych, uzupełnionych o wiedzę nauk zintegrowanych z kosmetologią. Opracowanie powstało n...więcej »
Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywi...więcej »
Across small cottages and lavish villas, beach houses and forest refuges, discover the world’s finest crop of new homes. This cutting-edge global digest features such talents as Shigeru Ban, ...więcej »
Dwutomowa „Kosmetologia” to jedyna pozycja na rynku wydawniczym, która obejmuje tematykę kosmetologiczną w sposób kompletny. Opracowanie powstało na podstawie piśmiennictwa naukowego, dostępn...więcej »
Dietetyka sportowa to obecnie jedna z najbardziej rozwijających się nauk żywieniowych. Skupia się na badaniu wpływu diety lub określonego sposobu żywienia na kondycję i wytrzymałość osób aktywny...więcej »