Olej rycynowy jest stosowany przez ludzkość w celach leczniczych i użytkowych od tysięcy lat, jest to jeden z najstarszych środków medycyny naturalnej. Już w czasach starożytnych zdawano sob...więcej »
Czy jedną z najtrudniejszych relacji w twoim życiu nie jest przypadkiem relacja z pieniędzmi? Czy rozmowa o zarobkach, wydatkach lub oszczędnościach, nawet z najbliższymi, cię krępuje? Czy podejmuj...więcej »
Wszyscy Polacy to jedna wielka alkoholowa rodzina - mówi jeden z bohaterów książki Agnieszki Jucewicz, dziennikarki "Gazety Wyborczej", autorki bestsellerowych książek (m.in...więcej »
Nie bierzesz, ale o tym słyszałaś/słyszałeś? Przeczytaj. Ty nie bierzesz, ale inni tak? Przeczytaj. Czegoś tam spróbowałaś/spróbowałeś i nie wiesz, co teraz? Przeczytaj. Walisz regula...więcej »
W stulecie debiutu Polski na igrzyskach Daniel Lis przybliża zapomniane historie pierwszych olimpijczyków. Opowiada o burzliwych początkach ruchu olimpijskiego w naszym kraju, ale też o nadz...więcej »
Podręcznik zawiera zbiór wiadomości wymaganych do zdania egzaminu na stopień sternika motorowodnego, zarówno elementy teorii, jak i porady praktyczne niezbędne do bezpiecznego, odpowi...więcej »
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postr...więcej »
Książka Klasyczna kuchnia włoska, to reprezentatywny zestaw specjałów z różnych prowincji Włoch. Zrozumienie włoskiego stylu jedzenia odsłoni Państwu tajemnice sporządzania włoskiego ...więcej »
Książka kucharska dla każdego domu zawierająca znaczną ilość przepisów kuchennych zarówno dla zwykłej, domowej, jak i wykwintnej kuchni, tudzież jasne, dokładne, na długim do świadcze...więcej »
Książka kucharska dla każdego domu zawierająca znaczną ilość przepisów kuchennych zarówno dla zwykłej, domowej, jak i wykwintnej kuchni, tudzież jasne, dokładne, na długim do świadcze...więcej »
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postr...więcej »
Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza!Tajska sztuka kulinarna uznawana je...więcej »
Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak, to dobrze trafiliście. Trzymacie w ręce książkę autorstwa Barbary Jakimowicz-Klien, która w niezwykle prosty i p...więcej »
Kiedym został kucharzem w mojej młodości, nie roiłem sobie, że przyjdzie mi kiedyś napisać książkę kucharską. Wiek i doświadczenie ośmielają. Opuściłem Warszawę, zwiedziłem nadreńskie prowincye, Pa...więcej »
Pszczoły. Zbiór najważniejszych wskazań dla hodowców autorstwa księdza Władysława Cegielskiego to niezastąpione źródło wiedzy dla każdego pszczelarza, niezależnie od jego doświ...więcej »
„Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb” to kompleksowy poradnik, który oferuje wiedzę zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych – każdego, ...więcej »
Bestseller "New York Timesa", prawa sprzedane do 15 krajów! Prawie wszystko, co robimy, opiera się na słowach. Za pomocą słów rozmawiamy, zgadzamy się, kłócimy się i ...więcej »
Ten album jest zupełnie inny od podobnych wydawnictw dotyczących japońskich ogrodów. Tutaj nie będzie nic na temat szerokości alejek ogrodowych, rodzajów stosowanego żwiru czy niuans&...więcej »
Emocje istnieją po to, abyśmy je odczuwali, lecz nie po to, by zdominowały życie, oślepiały czy kradły naszą przyszłość. Nie powinny również wysysać z nas energii ? w chwili bowiem, gdy tak ...więcej »
Z pewnością nie jest to książka, którą można tak po prostu odłożyć. Poprzez fascynujące badania, niełatwe przykłady oraz porywające historie Debi wyjaśnia, w jaki sposób i dlaczego dz...więcej »