Dwutomowa publikacja została przygotowana przez Zespół specjalistów z najlepszych ośrodków w całej Polsce pod redakcją prof. dr. hab. n. med. Andrzeja Przylipiaka. Monografia stanowi drugie wydanie...więcej »
Dwutomowa publikacja została przygotowana przez Zespół specjalistów z najlepszych ośrodków w całej Polsce pod redakcją prof. dr. hab. n. med. Andrzeja Przylipiaka. Monografia stanowi drugie wydanie...więcej »
Nadwaga i otyłość dotyczą coraz większej liczby osób na całym świecie. Tkanka tłuszczowa wydziela do krwiobiegu szereg substancji, również tych działających niekorzystnie, np. wywołujących przew...więcej »
Publikacja została przygotowana przez specjalistkę z zakresu kosmetologii oraz trychologii dr Claudię Musiał. Monografia holistycznie obejmuje tematykę starzenia się skóry – począwszy od nauk po...więcej »
Temat odżywiania, treningów i idealnego ciała oraz presja, by sylwetka odpowiadała określonemu kanonowi piękna, budzą wiele emocji, szczególnie w dzisiejszych czasach, gdy social medi...więcej »
Publikacja w sposób kompleksowy porusza tematykę aktualnego spojrzenia na rolę diety w zdrowiu skóry. Zawarte w niej informacje zostały oparte na najnowszych badaniach naukowych oraz praktycznym do...więcej »
Publikacja prezentuje tytułowe zagadnienie w sposób nie tylko teoretyczny, ale przede wszystkim praktyczny. Treści – oparte na naukowym piśmiennictwie – pozwalają na zgłębienie wiedzy w tym zakresi...więcej »
With unparalleled behind-the-scenes insights, Arsene Who? dives into Ars?ne Wenger's revolutionary management at Arsenal FC, which changed the face of English football.Featuring 150 con...więcej »
Nagłe zatrzymanie krążenia (NZK) w trakcie lub w niedługim czasie po aktywności sportowej to zawsze zdarzenie niezwykle dramatyczne, ponieważ występuje w sposób nieprzewidziany i najczęściej dotyka...więcej »
Kompendium wiedzy na temat diety w niewydolności serca, którego celem jest dostarczenie rzetelnych informacji i praktycznych porad dotyczących diety, która stanowi element leczenia tej choroby. Pub...więcej »
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo fermentujących (low-FODMAP) polega na ograniczeniu porcji produktów o wysokiej zawartości FODMAP, niektóre produkty są ograniczane do bardzo małych ilości l...więcej »
Pierwsze tak kompleksowe opracowanie dotyczące żywienia, diagnostyki i leczenia w SIBO, oparte na aktualnych badaniach naukowych oraz doświadczeniu praktycznym autorów. W książce systematycznie i z...więcej »
Zapewnienie interdyscyplinarnej opieki pacjentowi z rozpoznaną insulinoopornością stanowi podstawową profilaktykę cukrzycy typu 2. Istnieje coraz większa potrzeba wprowadzania działań ograniczający...więcej »
Bestsellerowy poradnik dotyczący okresu ciąży i porodu. Narratorem jest przyszły dzidziuś, który w pełen humoru sposób opisuje swoje przeżycia i odczucia od zapłodnienia, kiedy jako j...więcej »
Publikacja Rola komórek macierzystych we współczesnej medycynie estetycznej i kosmetologii została przygotowana przez Claudię Musiał, wykładowcę Wyższej Szkoły Zdrowia w Gdańsku. Monografia prezent...więcej »
Tę krótkotrwałą dietę możesz zastosować np. po świątecznym przejedzeniu, po urlopie, kiedy często jada się nieregularnie i byle co, kiedy czujesz się ociężały, zmęczony, ospały. Stosuj ją pr...więcej »
Jest to drugie wydanie książki „Wege. Dieta roślinna w praktyce” – kompleksowego przewodnika po diecie roślinnej, który ułatwia jej wprowadzenie oraz stosowanie. Obecne wydanie zawiera najbardziej ...więcej »
Kiedy cierpisz na zaburzenia odżywiania, liczby przejmują kontrolę nad Twoim życiem, a Twoje ciało staje się zniewolone przez kołatające się w głowie myśli. Zaburzenia te to nie tylko problemy z je...więcej »
Dietetyka w psychiatrii i neurologii jest książką z zakresu edukacji żywieniowej przeznaczoną nie tylko dla lekarzy psychiatrów, lekarzy rodzinnych, dietetyków, psychologów, studentów medycyny, lec...więcej »