W publikacji „Wzory dokumentów dla placówek medycznych. Dokumentacja medyczna, ochrona danych osobowych, prawa pacjenta” jest 80 wzorów dokumentów wyko...więcej »
Jak w praktyce realizować obowiązki służby medycyny pracy i jaka jest w tym rola lekarza medycyny pracy? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w drugim, zaktualizowanym wydaniu tej książki, któ...więcej »
W 2024 roku wynagrodzenie minimalne jest podwyższane dwukrotnie: 1 stycznia oraz 1 lipca. Oznacza to, że kwoty wolne od potrąceń również zmieniają się 2 razy. Sprawdź, ile wynoszą kwoty woln...więcej »
„Zamknięcie roku 2023 w jednostkach sektora publicznego” to praktyczny przewodnik, w którym opisano niezbędne czynności na poszczególnych etapach zakończenia roku obrachun...więcej »
W skutecznym zarządzaniu chodzi nie tylko o wykreowanie wizji rozwoju w dłuższej perspektywie, umiejętność planowania, delegowania i egzekwowania zadań, lecz także o zaangażowanie i motywowanie pra...więcej »
W książce zawarte są poniższe tematyki:1. Prowadzenie ksiąg rachunkowych w jednostkach budżetowych.2. Plan kont wraz z opisem oraz informacjami, co można księgować na poszczególn...więcej »
Oddaję w Państwa ręce publikację zawierającą wykaz różnic pomiędzy przepisami MSSF a ustawą o rachunkowości. Jest to tzw. wykaz w pigułce, który dostarcza niezbędnych informacji w tym...więcej »
W rozporządzeniu Rady Ministrów z 2 września 1997 r. wskazano zadania służby bhp. To katalog zamknięty składający się z 22 zadań. Niestety mało precyzyjne zapisy często powodują wątpliwości,...więcej »
'One-in-a-million creativity, Ixta's food is simply outstanding!' Yotam Ottolenghi'This is such a beautiful and joyful book.' Nigella Lawson'Ixta is what we all long for in ...więcej »
"Rachunkowość jednostek oświatowych 2022" - kompendium wiedzy niezbędnej w pracy księgowego rozliczającego jednostki oświatowe. Opisuje m.in sposoby ewidencjonowania majątku trwałego i śr...więcej »
Flavour-forward, vegetable-based recipes are at the heart of Yotam Ottolenghi’s food.In this stunning new cookbook Yotam and co-writer Ixta Belfrage break down the three factors t...więcej »
‘This lavish compendium of Palestinian recipes… photographed so vividly you can almost smell the freshly chopped parsley.’ The Times‘a vibrant collection of rec...więcej »
With his fabulous restaurants and bestselling Ottolenghi Cookbook, Yotam Ottolenghi has established himself as one of the most exciting talents in the world of cookery and food writing. This exclus...więcej »
NOPI: THE COOKBOOK includes over 120 of the most popular dishes from Yotam’s innovative Soho-based restaurant NOPI. It’s written with long-time collaborator and NOPI head chef Ramael Sc...więcej »
Winner of the Observer Food Monthly Cookbook of the Year 2013.Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi are the men behind the bestselling Ottolenghi: The Cookbook. Their chain of restaurants is famou...więcej »
'Ottolenghi changed the way we cook in this country just as surely and enduringly as Elizabeth David’s A Book of Mediterranean Food had in 1950. It brought into our kitchens bold flavours, a ...więcej »
Bursting with colourful photography, Ottolenghi SIMPLE showcases Yotam’s standout dishes that will suit whatever type of cooking you find easy – whether that’s getting wonderful f...więcej »