Kelnerzy (ci od Sowy i ośmiorniczek) trochę w naszym kraju namieszali. Reporterka Justyna Pobiedzińska postanowiła sprawdzić, jak to się dzieje, że przedstawiciele tego zawodu poznają tyle tajemnic...więcej »
Frédéric Patenaude, autor tej książki, jest witarianinem z prawie 25-letnim stażem. Swoją wiedzą opartą na doświadczeniu dzieli się z innymi w swoich licznych publikacjach oraz artyku...więcej »
Nie jest to typowa książka kucharska, choć znajdziecie w niej przepisy kulinarne.To pozycja, która ma na celu wskazanie drogi żywienia dla wszystkich chcących podratować swoje zdrowie....więcej »
Książka autorstwa Dafne Oleksy, blogerki prowadzącej na Facebooku stronę Bezglutenowi, zawiera 35 przepisów na zdrowe i smaczne desery dla łasuchów w każdym wieku. Książeczka podzielo...więcej »
- Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu- Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne- Wiele najnowszych przepisówSądzę, że największą poc...więcej »
„Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka” to niewątpliwie nasz bestseller. Pierwsze wydanie z 2014 r. już się wyczerpało, a w odpowiedzi na liczne zapytania, w lipcu 2017 r. p...więcej »
DZIECI GOTUJĄ. ZIMAKiedy za oknem temperatury spadają poniżej zera mamy ochotę na sycące ciepłe posiłki – gęste zupy i sosy, dania na bazie kaszy, makaronu i ziemniaków. Częściej...więcej »
Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i ...więcej »
Kto gotował obiady czwartkowe?Skąd się wzięła zupa rumfordzka i co ją łączy z tytułem szlacheckim?Jak na kuchnię wpłynęła rewolucja francuska?Wielcy kucharze, wykwintne potrawy i ...więcej »
Lubisz tradycyjne, domowe jedzenie, ale wiesz, że znajduje się ono na czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi potrawami, choć w duchu marzysz już tylko o tym, żeby wr...więcej »
Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z różnymi chorobami – alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem okazuje się dieta eliminacyjna...więcej »
Słodko i zdrowo – czy to możliwe?Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe… ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ogranicz...więcej »
Książka „Przepisy Gospodyni” to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w pięknej oprawie.W publikacji prezentujemy 140 wybranych, unikatowych przepisów poch...więcej »
Książka jest podzielona na cztery części. Opisane zostały w niej propozycje napojów na bazie owoców, napojów owocowo–warzywnych, takich, które zawierają wyłącznie ...więcej »
Czy wiedzą Państwo, jak ważnym trunkiem było piwo w średniowieczu? Leszek Biały odmówił udziału w krucjacie, ponieważ w Ziemi Świętej nie warzono piwa, a jego konsumpcja na dworze kró...więcej »
Marcin Ł. Majewski to wytrawny znawca tematyki piwowarskiej, a książkaPiwo piotrkowskie od drugiej połowy XV do końca XVIII wieku: piwowarstwo w średnim mieście Korony Polskiej. Studium przypadkuje...więcej »
Pierwsza oficjalna książka kucharska wprost z TikToka, z przedmową Gordona Ramsaya i jego córki Tilly! Najpopularniejsze trendy kulinarne z rozrywkowej platformy z miliardem użytkownik&oacut...więcej »
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak bars...więcej »
Czy można przytyć od produktów light? Czy można się uzależnić od cukru? Czy któraś z substancji słodzących jest zdrowa? Czy tłuszcz zawsze jest zły? A czy czosnek może wyleczyć przezi...więcej »
Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie now...więcej »