MENU
ZAWĘŹ WYNIKI
Znaleziono: 11
Przeglądaj:
Sortuj według:
Popularność malejąco
Wyświetl:
20

Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności

Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o ...
eBook (pdf)
do koszyka
35,10 zł
39,00 zł

Język angielski teksty dla studentów medycyny weterynaryjnej

Podręcznik powstał z myślą o studentach weterynarii, którzy chcieliby lepiej poznać angielskie słownictwo medyczne. Dokonując wyboru i adaptacji oryginalnych tekstów weterynaryjnych, ...
eBook (pdf)
do koszyka
10,80 zł
12,00 zł

Dereń jadalny (Cornus mas L.)

Autor: Iwona Szot
Owoce stanowią nieodzowny element ludzkiej diety. Mogą być spożywane przy każdym posiłku, dostarczając niezbędnych dla naszego organizmu węglowodanów, witamin, błonnika, makro- i mikroelemen...
eBook (pdf)
do koszyka
34,20 zł
38,00 zł

Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe

Spożywanie pokarmów jest jedną z podstawowych codziennych czynności w ży-ciu człowieka. Coraz częściej jednak różne składniki pokarmowe, na ogół tolerowane przez większość społ...
eBook (pdf)
do koszyka
26,10 zł
29,00 zł

Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej

W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywno...
eBook (pdf)
do koszyka
25,20 zł
28,00 zł

Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej

Nowoczesna biotechnologia powstała w latach 70. ub. w. Do jej powstania, a póź-niej dynamicznego rozwoju przyczynił się postęp wiedzy, jaki nastąpił w zakresie biolo-gii molekularnej. Osiągn...
eBook (pdf)
do koszyka
28,80 zł
32,00 zł

Wypadkowość w przemyśle opakowań

Pomimo znacznego postępu w zakresie bezpieczeństwa w działalności technologicznej i organizacyjnej, produkcja surowców opakowaniowych i opakowań związana jest niezmiennie z wysokim poziomem ...
eBook (pdf)
do koszyka
30,60 zł
34,00 zł

Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności

Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 20...
eBook (pdf)
do koszyka
35,10 zł
39,00 zł

Zbiór testów z biochemii

„Zbiór testów z biochemii” został opracowany przez studentów Wydziału Medycyny Weterynaryjnej UP w Lublinie i zgłoszony na konkurs na idealne materiały dydaktyczne ...
eBook (pdf)
do koszyka
5,40 zł
6,00 zł

Analiza porównawcza oligodendrocytów w wybranych obszarach mózgowia u norki amerykańskiej (Neovison vison), lisa rudego (Vulpes vulpes), konia domowego (Equus caballus) i bydła domowego (Bos taurus)

W budowie układu nerwowego człowieka i zwierząt oprócz neuronów uczestniczy również tkanka glejowa zwana neuroglejem. Oligodendrocyty (OLGs) obecne w substancji białej i szarej...
eBook (pdf)
do koszyka
8,10 zł
9,00 zł

Konkurencyjność rolnictwa Polski Wschodniej

Autor: Anna Nowak
Konkurencyjność jest zagadnieniem o skomplikowanym charakterze, a jego złożoność uwidacznia się jeszcze mocniej wobec współczesnych wyzwań związanych z procesami globalizacji światowej gospo...
eBook (pdf)
do koszyka
14,40 zł
16,00 zł
Znaleziono: 11
Przeglądaj:
Sortuj według:
Popularność malejąco
Wyświetl:
20