Fermentacja warzyw - Outlet
Fermentacja – gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków!
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami – dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami.
Dzięki tej książce poznasz również:
– podstawy procesów fermentacji,
– rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni,
– problemy, jakie możesz napotkać,
– przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery!
Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki »
-
Kuchnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788365601209
-
EAN:
9788365601209
-
Liczba stron:
368
-
Wymiary:
22.0x22.5cm
-
Waga:
1.00kg
-
Tytuł oryginalny:
Fermented Vegetables: Creative Recipes for Fermenting 64 Vegetables & Herbs in Krauts, Kimchis, Brin