Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
MENU
Darmowa dostawa od 100 zł

Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie(Twarda)

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
  • Wydanie: 1, 2018

  • Copyright: 2018

  • Autor: Aleksander Baron

  • Wydawca: Pascal

  • Typ oprawy: twarda

  • Data premiery: 30.06.2018

Dostępne formaty i edycje
Rok wydania
Cena
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie

Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.
Czy masz ochotę na:
Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem?
Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci?
Kiszone migdały?
Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej?
A może kiszoną Krwawą Mary?
Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.
Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.
Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.
"Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata."
Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji"
"Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!"
Maciej Nowak, krytyk kulinarny
"Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego."
dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

    Polecamy

    Inne autora

    Inni Klienci oglądali również

    60,00 zł

    Nowy Aleksander Ikonografia i legenda Mitrydatesa VI Eupatora

    Mitrydates VI Eupator Dionysos jest jedną z najbarwniejszych postaci świata hellenistycznego. Historia zapamiętała go jako władcę o ogromnych ambicjach i zdolnościach politycznych oraz militarnych, rozmiłowanego w kulturze helleńskiej i występującego w...

    Róg Piccadilly i Nowego Światu

    Wielka Brytania kojarzy nam się głównie z Big Benem, Królową Elżbietą II, słynną tea time, ale także z „drugim domem” dla wielu polskich emigrantów. Wielu z nas nie śledzi dokładnie mediów brytyjskich. Ewentualni...

    Nowe ujęcie rachunku dźwigni ekonomicznych

    W książce, stanowiącej kompendium wiedzy o rachunku związanym z tzw. efektem skali, w przystęp-ny sposób zaprezentowano klasyczne i nowoczesne koncepcje dotyczące zjawiska dźwigni ekono-micznych. Na polskim rynku wydawniczym niewiele jest publikacji...

    Maszyny i nie tylko Nowe zasadnicze wymagania

    Podręczny informator polecany dla:służby bhp, pracodawców, szefów produkcji orz projektantów i konstruktorów maszyn.Aktualny stan prawny wg nowych przepisów!

    Całkiem nowa baśń

    We współczesnej literaturze europejskiej istnieje niewiele takich pozycji, które by nawiązywały do folkloru słowiańskiego. „Całkiem nowa baśń” to powieść nie tylko o miłości, lecz także historia przenosząca nas w obrzędowy świ...

    Wahadełko a radiestezja Nowe spojrzenie

    Autor ukazał inne oblicze radiestezji, niż to, które przedstawia większość mocno nieaktualnych już książek o tej tematyce. Ujawnił inną możliwą przyczynę tego zjawiska, niż „promieniowanie radiestezyjne” lub bliżej nieokreślone &bdqu...

    Nowa fizyka i nowa teologia

    W jaki sposób los człowieka jest złączony z losem Wszechświata?Jaki jest bilans kilku wieków współistnienia chrześcijaństwa i nauk przyrodniczych?Dlaczego Wielkie Pytanie nie powoduje, że inne pytania są małe?Chrz...

    W kręgu problemów edukacji i dydaktyki polonistycznej na łamach czasopisma Nowe Tory (1906-1914)

    Miesięcznik „Nowe Tory” był jednym z ogniw szybkiego rozkwitu polskiej myśli pedagogicznej w Królestwie Polskim oraz dynamicznego rozwoju prądów w nauczaniu literatury ojczystej i języka narodowego w zaborze rosyjskim. Periody...
    31,13 zł

    Informatyka dla szkół ponadgimnazjalnych Z nowym bitem Podręcznik zakres podstawowy

    Podręcznik jest przeznaczony do prowadzenia zajęć informatyki w klasach pierwszych szkół ponadgimnazjalnych na poziomie podstawowym. Podręcznik z serii "Z nowym bitem" bazuje na popularnym wśród nauczycieli i uczniów podr...

    Recenzje

    Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!