Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy Ryby i dania postne
Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni? Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne. Nie zapraszamy na biesiadę, podczas której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i znakomite potrawy z warzyw. Klarowna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki »
-
Kuchnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788362927951
-
EAN:
9788362927951
-
Liczba stron:
160
-
Wymiary:
17.0x24.0cm
-
Waga:
0.59kg
-
Tytuł oryginalny:
Hildegard - Die gute Kuche