Nawet skałę da się zjeść. Po co mi ta nauka? Tom 2
Czy kiedykolwiek siedzieliście na lekcji chemii, myśląc: po co mi to? Już nie musicie się zastanawiać! W tej książce znajdziecie praktyczne informacje, które wyjaśnią wam, do czego w życiu potrzebna jest chemia! Dlaczego jedzenie smakuje w określony sposób? Dlaczego woda w morzu jest słona? Czy to prawda, że nawet skałę da się zjeść? I co tak naprawdę znaczy, że jedzenie to sama chemia? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w książce z serii „Po co mi ta nauka?”, która zabierze czytelników w fascynującą podróż po świecie chemii. Dzięki tej fantastycznej książce odkryjcie wiele sekretów nauki! W środku czeka na was mnóstwo ilustracji, infografik, zabawnych rysunków i ciekawostek, które sprawią, że czytanie będzie prawdziwą frajdą! Odpowiecie też sobie na najważniejsze pytanie: PO CO MI TA CHEMIA? Może się okazać, że wiedza z tej książki nie raz uratuje wam życie! Publikacja nie ogranicza się jednak tylko do teorii. Zawiera także praktyczne porady i eksperymenty, które można przeprowadzić samodzielnie w domu, takie jak przygotowanie przezroczystych kostek lodu czy badanie różnic między wodą a olejem. Podczas czytania na pewno nie będziecie się nudzić! Seria „Po co mi ta nauka?” w przystępny sposób wyjaśnia, jak nauka jest obecna w każdym aspekcie naszej codzienności, oraz pokazuje, jak można ją wykorzystać do poprawy naszego zdrowia i jakości życia.
-
Redakcja:
Ewa Popielarz
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788383713137
-
EAN:
9788383713137
-
Liczba stron:
144
-
Wymiary:
24.0x30.0cm
-
Data premiery:
28.08.2024