Nowa Jadłonomia + Jadłonomia. Pakiet
Pakiet dwóch książek Marty Dymek, autorki bloga www.jadlonomia.com!
Marta Dymek
Blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem. Od sześciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania, a jej książka "Jadłonomia, czyli 100 przepisów nie tylko dla wegan" doczekała się sześciu dodruków i rozeszła się w ponad 100 tysiącach egzemplarzy. Marta współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym "Chickpea Magazine". Jej teksty publikowano też w "Magazynie Smak", "Kukbuku" i "Gazecie Wyborczej", a także w jej autorskiej rybryce w "Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy".
Jadłonomia
Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.
Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
Do czego wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?
Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień Dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.
Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
Nowa jadłonomia
Nowa książka kucharska Marty Dymek, autorki bloga www.jadlonomia.com. Pomysłów na przepisy autorka szukała podczas podróży po świecie. Jej dania pachną orientem i przywołują na myśl egzotyczne podróże, a jednocześnie są proste w przygotowaniu i zawierają składniki, które dostępne są w większości polskich sklepów. Z książki dowiedzie się, jak połączyć sezonowe warzywa z egzotycznymi przyprawami – jak przygotować bulwę selera po chiński oraz przekształcić boczniaki i paprykę w węgierski gulasz. To idealne połączenie prostoty i smaku – autorka udowadnia, że kuchnia roślinna to niekończące się inspiracje obecne od zawsze na całym świecie.
Marta Dymek zdradza, że pracowała nad tą książką ponad dwa lata. Cała setka przepisów to wynik nie tylko jej licznych podróży, lecz także bogatego doświadczenia autorki z kuchnią roślinną, jej zmysłu smaku i ogromnej wiedzy o inspirujących przepisach pochodzących z całego świata.
Wymiary: Nowa Jadłonomia (22.7x28.6cm) / Jadłonomia (17x21.5cm)
-
Kategorie:
-
Książki
-
EAN:
2864372029629
-
Data premiery:
23.05.2017