Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Podręczniki akademickie »
MENU
Podręczniki akademickie »

Roślinny browar(Książka)

Przepisy na fermentowane napoje bezalkoholowe oraz miody pitne, wina, piwa i inne fermentowane trunk

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Cena detaliczna: 49,90 zł
41,58
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 8,32 zł
Stan magazynowy: Średnia ilość
Dodaj do schowka
Wysyłka: 24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.

Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika. 
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek,
z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Od 250 zł paczki dostarczamy GRATIS!
Zamówienia z minimum jedną książką Wydawnictwa Naukowego PWN, PZWL lub WNT wysyłamy taniej.

Płatność elektroniczna (PayU, Masterpass)
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty
7,75 zł
6,75 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie
7,75 zł
6,75 zł
Kurier pocztowy
11,75 zł
10,75 zł
Paczkomaty InPost
11,75 zł
10,75 zł
Kurier
12,75 zł
11,75 zł
Odbiór w księgarni PWN
GRATIS!
GRATIS!
Płatność za pobraniem
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
Poczta Polska - odbiór w punkcie
10,75 zł
9,75 zł
Kurier pocztowy
14,75 zł
13,75 zł
Kurier
15,75 zł
14,75 zł

Roślinny browar

Nowy wymiar fermentacji – niepowtarzalne napoje pełne zdrowych bąbelków! Jak zrobić domowe wino z jeżyn? Czy można fermentować igły sosny? Jak przygotować ocet jabłkowy? Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu – to tylko niewielki wycinek przepysznych napojów, które nauczysz się przyrządzać korzystając ze wskazówek Pascala Baudara. Sandor Katz, autor "Sztuki fermentacji", zachwycił się nowatorskim podejściem Pascala Baudara do fermentacji. Dzięki tej książce masz okazję poznać unowocześnione przez niego klasyczne receptury. Baudar nie tylko odkrywa tradycyjne metody warzenia piwa, wina, ale pokazuje również, jak łatwo można przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o wyjątkowych smakach i walorach zdrowotnych. Kwas chlebowy, buza, cydr, pitny miód ziołowy, szanta czy manzanita to zaskakujące smakiem napoje, których przygotowywanie będzie prawdziwą kulinarną przygodą. Ten inspirujący zbiór przepisów zachęca do samodzielnego tworzenia niebanalnych połączeń smakowych w napojach alkoholowych i bezalkoholowych. Razem z Baudarem odkryjesz potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie. Uruchom swój domowy roślinny browar i przejdź na musującą stronę mocy! __ „Pascal Baudar nadaje dzikiej fermentacji nowy wymiar, sięgając po dziko rosnące rośliny, dzikie drożdże i naturalne bakterie. Jego metody są skuteczne, a kreatywność – zaraźliwa. Dzięki wspaniałym ilustracjom i przejrzystym instrukcjom ta książka będzie dla ciebie źródłem niezwykłej inspiracji”. – Sandor Ellix Katz, autor książek "Dzika fermentacja" i "Sztuka fermentacji" __ Pascal Baudar to Sandor Katz fermentacji alkoholowej i dzikiej roślinności. Jego kreatywne podejście do zdrowego gotowania zostało nagrodzone przez Los Angeles Magazine – w 2016 roku jego warsztaty ze zbieractwa i gotowania zostały uznane za najbardziej kreatywne lekcje gotowania LA. Dzika roślinność to pasja, której Pascal oddaje się od wielu lat prowadząc popularne wśród kucharzy warsztaty. Podczas tych outdorowych lekcji Baudar odkrywa przed nimi łatwo dostępną roślinność regionalną, a także tradycyjne techniki jej przetwarzania, do których wprowadził swój nowoczesny twist. Pod wpływem Sandora Katza zainteresował się fermentacją i zaczął zbierać receptury na regionalne napoje z całego świata. Tak powstała jego genialna książka, w której odkrywa kreatywne możliwości fermentacji napoi – od bezalkoholowych kwasów poprzez miody pitne, lekkie piwa z dzikich roślin, aż po wina o głębokim smaku.

  • Język wydania: polski
  • EAN: 9788366234796
  • Liczba stron: 320
  • Wymiary: 16.5x23.5cm
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Inni Klienci oglądali również

Pluta.

Minialbum poświęcony jest twórczości uznanego plakacisty, projektanta książek i czasopism, Władysława Pluty. Zwięzły w formie styl artysty nawiązuje do estetyki polskiej szkoły plakatu oraz zwraca uwagę energetycznością i specyficznym humorem. Pra...

Historia filozofii Tom 2

Kolejne wydanie wielokrotnie wznawianego, klasycznego już, podręcznika do historii filozofii. Autor - filozof i historyk filozofii, estetyk i historyk sztuki, etyk, wykładowca, nauczyciel kilku pokoleń filozofów - przedstawił dzieje myśli filozoficz...

Odkrywca innej Syberii i Dalekiego Wschodu

Aleksandra Kijak urodziła się w 1980 roku w Częstochowie. Studiowała filologię polską na Uniwersytecie Jagiellońskim. Prace magisterską przygotowała pod kierunkiem prof. Franciszka Ziejki, a rozprawę doktorską pod kierunkiem prof. Anny Czabanowskiej-Wr...

Roślinny kabaret

W swojej urzekającej, ciekawej i pełnej wiedzy historycznej i przyrodniczej książce Richard Mabey przedstawia różne gatunki roślin, które przez wieki rozbudzały wyobraźnię człowieka i wprawiały go w autentyczny zachwyt. Wiele stron poświęca roślin...

Jak zrobić ser w domu

Gdyby nie Joanna, nigdy bym się nie odważyła samodzielnie zrobić sera. Przepisy w książce są tak proste i zrozumiałe, że skorzystają z nich zarówno osoby chcące produkować sery profesjonalnie, jak i amatorzy-entuzjaści, miejscy weekendowi serowarz...

Dramaty wybrane Tom 2

Dwutomowa antologia Dramatów wybranych, po raz pierwszy wydanych w Polsce, zawiera łącznie 22 sztuki, a wśród nich kultowy Korowód oraz nowe przekłady jednego z najwybitniejszych i najbardziej kontrowersyjnych pisarzy przełomu XIX ...

Pomoc domowa we Francji Rozmówki polsko- francuskie

Dla osób, które zamierzają wyjechać do Francji pracować jako pomoc domowa. Prezentuje fachowe słownictwo związane z życiem codziennym w rodzinie, opiece nad dzieckiem, zwroty pomocne przy wykonywaniu prac domowych oraz dodatkowy słownicze...
Wkrótce
w sprzedaży

Europa. 1000 miejsc, które musisz zobaczyć

Europa to niezwykła część świata. Zróżnicowanie geograficzne i bogactwo kulturowe usatysfakcjonować może najbardziej wymagających podróżników, zarówno tych żądnych wrażeń, jak i nastawionych na kontemplację. Bo piękno starego kontynentu przejawia ...
54,90 zł

Roślinny lunchbox dla każdego

Czy posiłki jedzone codziennie w pracy, na uczelni, w szkole mogą być pełnowartościowe, oryginalne i smakować bajecznie?MOGĄ!Zacznij dzień od pożywnego, nasyconego kolorem kurkumy omletu z ciecierzycy, gdy tracisz siły sięgnij po cukinio...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!