Sałatki dla dbających o zdrowie
Kapusta pekińska z marchewką czy sałata selerowa z fetą?
Tuńczyk po sycylijsku czy sałatka makaronowa z bazylią?
a może sałatka z cukinii i szynki?
W zależności od składników takie sałatki mogą być dodatkiem do dań głównych albo samodzielnym posiłkiem, na przykład na kolację. Warto je przygotować, kiedy zapraszamy gości i zależy nam, by docenili nie tylko smak serwowanych potraw, ale także ich wygląd. Kolorowe i oryginalnie podane surówki i sałatki mogą wprawić w zachwyt nawet wybrednych smakoszy. Sporządzane z dodatkiem przypraw ziołowych są nie tylko smaczniejsze, bardziej aromatyczne, ale przede wszystkim zdrowsze. Zioła są bowiem skarbnicą mikroelementów, soli mineralnych i witamin niezbędnych do zachowania dobrego samopoczucia każdego z nas. Dzięki swym właściwościom nadają potrawom zupełnie nową wartość.