Super zboża
Piąta książka z serii „Superfoods” to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły.
Proso, teff , sorgo ? to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.
W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż ? od puszystych pożywnych babeczek aż po rozgrzewające i sycące zupy.
Spróbuj chrupiących „Jabłek a’la farro”, migdałowej sałatki energetycznej, zupy pomidorowej z sorgo, kanapek z soczewicą i teff, sałatki z brukselką i kaszą jaglaną, czy pysznych pełnoziarnistych brownies.
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788365601469
-
EAN:
9788365601469
-
Liczba stron:
192
-
Wymiary:
17.0x20.0cm