Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży.
W publikacji zawarto informacje dotyczące:
• logistyki dostaw artykułów spożywczych
• przetwórstwa żywności
• zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych
• innowacji i trendów technologicznych
• aspektów bezpieczeństwa żywności
• wyzwań w międzynarodowych łańcuchach żywności
Ponadto w książce zaprezentowano liczne studia przypadków.
Książka skierowana jest do:
• menedżerów i pracowników sektora żywnościowego, menedżerów zarządzających łańcuchami dostaw oraz menedżerów logistyki współpracujących z firmami spożywczymi
• studentów szkół wyższych, na kierunku logistyka, a także studentów kierunków związanych z produkcją żywności.