Zeszyt gastronomiczny HGT.02 Część 2 Zeszyt do nauki zawodu
Część druga Zeszytu GASTROnomicznego jest również skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji gastronomicznej, proces produkcyjny oraz zagadnienia z zakresu przypraw, tłuszczów, warzyw, owoców, przetworów nabiałowych, jaj oraz przetworów zbożowych.
Duży nacisk jest położony na zrozumienie procesów zachodzących w trakcie obróbki żywności, rozpoznawanie poszczególnych surowców oraz zeszyt zachęca uczniów do samodzielnego poszukiwania wiedzy. Publikacja obfituje w ćwiczenia typu: wybór właściwego określenia do uzupełnienia zdania, przyporządkowanie poprawnych nazw do siebie lub / i do ilustracji, ocena prawdziwości zdania i jego ewentualna poprawa, uzupełnianie tekstu z podpowiedziami lub bez, krzyżówki. Publikacja zawiera też zadania otwarte, które mają pobudzić kreatywność.
W zeszycie ćwiczeń zamieszczono ponad 300 zdjęć, z których część znajduje się także pod QR-kodami, tak by można je było obejrzeć z bliska np. na urządzeniu mobilnym. Pod kodami QR zamieszczono także filmy, które mają urozmaicić naukę. Po zrobieniu każdego działu znajduje się podsumowanie, zawierające diagram i / lub grę memory. Wszystkie karty do poszczególnych gier z zeszytu ćwiczeń można połączyć w jedną dużą rozgrywkę.
-
Kategorie:
-
Podręczniki szkolne »
-
Szkoła branżowa I stopnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788302211522
-
EAN:
9788302211522
-
Liczba stron:
280
-
Wymiary:
17.0x24.5cm
-
Waga:
0.39kg
-
Klasyfikacja edukacyjna:
- Branżowa szkoła 1 stopnia »
- BS 2 »
- Przedmioty zawodowe »
- ćwiczenia