W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypiek&oac...
Michała Anioła bez cienia przesady można nazwać największym artystą wszechczasów, gdyż w jego dziełach tak zwane sztuki piękne wspięły się na szczyty, których później nikomu już nie udało się osiąg...
„Oto dwadzieścia spotkań z tymi, których znamy z Biblii: z Adamem i Ewą odpoczywającymi w rajskim jeziorze, z Noem patrzącym na ciemne wody potopu, z mamą Mojżesza ukrytą w trzcinach Nilu, z uczni...
Od św. Piotra do św. Jana Pawła II. Historia chrześcijaństwa to albumowe opracowanie dziejów Kościoła powszechnego od jego narodzin po współczesność. Dzieło przygotowane przez międzynarodowy zesp...
Sandro Botticelli już od pierwszych kroków stawianych w szkole Filippa Lippiego we Florencji stał się najbardziej autentycznym wyrazicielem renesansu drugiej połowy XV wieku. Album prezentuje Czyte...
Publikacja przybliża Czytelnika do tajemniczej rzeczywistości, jaką jest ikona – znak obecności Boga pośród ludzi; do obrazu pochodzącego trochę z tego i nie z tego świata. Aby namalować ikonę, twó...
Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych...
Mit LEONARDA, pięć wieków po jego śmierci (1519), wciąż jest żywotny w światowej kulturze. Uniwersalność geniuszu artysty, wyrażającego się w sztuce, nauce i technice, nie traci na aktualności; jeg...
Wielka encyklopedia Świętych To wyjątkowy bogato ilustrowany album ukazujący życie nauczanie i kult ponad trzech tysięcy świętych Kościoła katolickiego i błogosławionych od początku Kościoła po ter...
RAFAEL – mistrz, który wyniósł sztukę na najwyższe poziomy, ponieważ ukazana w jego dziełach idea piękna może uchodzić za uniwersalną. Nic więc dziwnego, że twórczość gen...
Album prezentuje wybrane arcydzieła malarskie ze skarbów zgromadzonych w Muzeach Watykańskich. Jego autor, wybitny historyk sztuki i wieloletni dyrektor Muzeów, jak nikt potrafił doko...
Ten album ma dwie ogromne zalety: z jednej strony pokazuje nam w oszałamiającej jakości i w dużych rozmiarach ponad 300 reprodukcji dzieł malarskich Caravaggia, powiększonych detali jego obraz&oacu...
Kaplica Sykstyńska – uniwersalne miejsce historii, sztuki i wiary – przyciąga licznych przedstawicieli turystyki kulturowej z całego świata, nawet 25 tysięcy osób dziennie! Jedna...
W dzisiejszych czasach, gdy podróżowanie w najbardziej odległe zakątki świata nie stanowi już specjalnego wyzwania, atrakcyjna staje się na nowo turystyka kresowa. Propozycja, którą s...
Jedyne takie na rynku wydawniczym potężne dzieło prezentujące tradycje i dziedzictwo kulturowe całej Polski.To kopalnia wiedzy o początkach państwa polskiego i jego legendarnej przeszło...
Twórczość Leonarda da Vinci na przestrzeni lat stała się tematem burzliwych dyskusji, wnikliwych opracowań i analiz oraz licznych interpretacji. Niniejsza książka porządkuje ten bogaty mater...
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych pr...
Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zam...
Ten wyjątkowy album umożliwia czytelnikowi zobaczenie Stanz watykańskich po niedawno przeprowadzonej konserwacji, która przywróciła im dawny blask. Proponuje niezwykłą wizytę w prywat...
Dzień 18 listopada 1593 roku, kiedy to kopuła bazyliki watykańskiej została zwieńczona krzyżem, jest uważany za symboliczny początek epoki baroku w Watykanie. Nicią przewodnia nowego stylu, jaki si...