"David Copperfield" to powieść autorstwa Charlesa Dickensa, opublikowana w latach 1849-1850. Jest to historia życia głównego bohatera, który opowiada swoje perypetie od dzie...więcej »
Wysokospecjalistyczna publikacja opisująca wykorzystanie dermatologii i praktyce klinicznej. Autorzy skupili się na przedstawieniu zagadnień, które straciły na aktualności lub nie zostały omówione ...więcej »
W drugiej części bestselleru poruszono kolejne ciekawe zagadnienia kliniczne z zakresu dermatologii oraz alergologii. Uznani specjaliści i praktycy skupili się tym razem na chorobach autoimmunologi...więcej »
W książce w praktyczny sposób w formie pytań i odpowiedzi omówiono instytucję fundacji rodzinnej z punktu widzenia przedsiębiorców, którzy troszczą się o sprawy majątkow...więcej »
Pojęcie groźby zajmuje istotne miejsce w prawie karnym. Obejmuje ono kilka grup problemów, z którymi od lat borykają się polska doktryna i judykatura. Zagadnienie występuje zaró...więcej »
Na planecie spustoszonej przez serię kataklizmów, konfliktów wojennych i kryzysów energetycznych mężczyzna walczy o przetrwanie w obliczu upadku cywilizowanego społeczeństwa. <...więcej »
Kolejna książka z serii Instrumentarium i techniki zabiegów operacyjnych. Została przygotowana przez zespół wybitnych specjalistów w tej dziedzinie w Polsce. W książce omówiono najważniejsze i najc...więcej »
Jezus Chrystus urodził się ok. 3 roku p.n.e. w Betlejem. Jest on centralną postacią religii chrześcijańskiej. Uznawany jest za Boga jako Syn Boży, współistotny Bogu Ojcu i Duchowi Świętemu. ...więcej »
Poznaj najsłynniejszy duet prawniczy w Polsce!Chyłka i Zordon. Ona – bezkompromisowa i nieprzebierająca w środkach, pracująca dla bezwzględnej, warszawskiej korporacji. On –...więcej »
Książka Klasyczna kuchnia włoska, to reprezentatywny zestaw specjałów z różnych prowincji Włoch. Zrozumienie włoskiego stylu jedzenia odsłoni Państwu tajemnice sporządzania włoskiego ...więcej »
Ta książka to wehikuł czasu. Wsiadając do niego, przenosimy się do pewnej tuż powojennej soboty. Autorka oprowadza nas ulicami Krakowa, w którym właśnie rozgrywa się pogrom – jeden z trzech najważn...więcej »
Ta książka to wehikuł czasu. Wsiadając do niego, przenosimy się do pewnej tuż powojennej soboty. Autorka oprowadza nas ulicami Krakowa, w którym właśnie rozgrywa się pogrom – jeden z trzech najważn...więcej »
W części pierwszej przedstawiona została skondensowana wiedza na temat mechanizmów powstawania bólu.Część druga zawiera szczegółowe informacje na temat jego farmako...więcej »
Publikacja została przygotowana przez specjalistkę z zakresu kosmetologii oraz trychologii dr Claudię Musiał. Monografia holistycznie obejmuje tematykę starzenia się skóry – począwszy od nauk podst...więcej »
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postr...więcej »
Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla ...więcej »
Kiedym został kucharzem w mojej młodości, nie roiłem sobie, że przyjdzie mi kiedyś napisać książkę kucharską. Wiek i doświadczenie ośmielają. Opuściłem Warszawę, zwiedziłem nadreńskie prowincye, Pa...więcej »
Pamiętacie film z Jimem Carreyem? Od zera do bohatera, piesek Milo, te sprawy? No to wyobraźcie sobie wariant dziesięciokrotnie bardziej bezkompromisowy, szalony i krwawy. To da wam jakieś wyobraże...więcej »
W czasach masowej fotografii i internetu sens rysowania architektury, krajobrazu czy wnętrz nie jest oczywisty. Bronię rysunku, bronię szkicowania, choć przyznaję, że korzyści odnosi przede wszystk...więcej »
Historia muzeów staje się prawdziwie światowa w drugiej połowie XIX wieku. Ten okres zaczyna się umownie w 1851 roku, kiedy w londyńskim Pałacu Kryształowym zorganizowano Wystawę Światową. O...więcej »